facebookPixel El cafè, un plaer | Gremi del Cafè, torradors de Catalunya

El cafè, un plaer

El cafè, un plaer

El primer cafè del dia t’ajuda a posar-te en marxa; el de mig matí el comparteixes amb gent de la feina mentre comentes les notícies del dia; a l’hora de dinar el cafè és el moment de la reflexió; a mitja tarda t’agrada una mica més sofisticat, potser amb companyia; al vespre, després de sopar te’l prens amb calma, amb serenitat. És veritat, 

fer un cafè és un plaer.

El cafè de cada dia

Si tu vols, cada dia et pots prendre un bon cafè. Estem parlant d’un cafè ben fet, de qualitat, que sigui 100% natural i que estigui acabat de torrar, per una empresa certificada. Com ho saps? Només has d’escollir un bar, una cafeteria o un restaurant que tinguin una marca de cafè d’una de les empreses associades al Gremi de Torradors de Cafè de Catalunya i que estiguin identificades a l’efecte.

Fer un bon cafè

El cafè i les diferents formes de preparar-lo ens sedueixen, cada dia més, i cada dia som més exigents. Coneixem paraules com ristretto, capuccino, macchiato, s’han fet tan populars com tallat, cafè amb gotes o cafè amb llet. Però cal saber preparar-lo bé i servir-lo adequadament. Vols conèixer més coses del cafè? Pregunta-ho al teu establiment. T’ensenyaran, almenys, les vint maneres més habituals de prendre un bon cafè a Catalunya. Segur que hi trobes el que més t’agrada.

El millor cafè

El cafè és un producte que es compra verd, en origen, als països productors situats entre els tròpics. Arriba a Europa, per diversos ports autoritzats, entre els quals es troba el Port de Barcelona. El cafè verd no es consumeix, es podria dir que no té cap gust. Totes les qualitats, sabors i aromes que li coneixem, vénen del torrat del cafè. El torrador és, per tant, l’expert en cafè, aquell que sap fer els millors blends, amb les diferents varietats i els diferents orígens; el que coneix el paladar més fi i el més exigent. Els hostalers i restauradors de Catalunya ho saben, i per això tenen un cafè, 100% natural i torrat a prop de casa per un torrador certificat.

El cafè més ben fet

El torrador de cafè del Gremi de Torradors de Cafè de Catalunya subministra els grans de cafè torrat als establiments d’hostaleria identificat amb la seva marca. Aquí comença l’art de fer un bon cafè: amb mans expertes el barista posarà els grans de cafè en un molí preparat per moldre’l, just abans de posar-lo a la cafetera per a fer un excel·lent espresso. Tu tries si el vols, curt, tallat, o amb gotes. Segur que el cafè estarà ben fet.

El cafè, un plaer

Que prendre cafè sigui un plaer, també depèn de tu. Siguis on siguis, exigeix que el cafè sigui 100% natural i que estigui acabat de torrar per una empresa certificada pel Gremi de Torradors de Cafè de Catalunya.