facebookPixel Campionat Barista de Catalunya - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya

Campionat Barista de Catalunya

Campionat Barista de Catalunya

El Gremi del Cafè participa activament en els campionats de baristes que organitza a Catalunya el Fòrum Cultural del Cafè. El Campionat Barista és un esdeveniment en format de competició, en el que sis o vuit baristes degudament preparats i coneixedors del món del cafè, competeixen entre ells per ser el millor Barista.

Els Campionats Barista són un excel·lent aparador per fomentar el coneixement i el consum dels cafès de qualitat.

El gran espectacle del cafè

De gran vistositat i atractiu, els Campionats Barista generen una gran expectació entre professionals i amants d’aquesta aromàtica beguda, que han sabut veure en aquests espectacles una gran font de coneixement i inspiració.

La competició exigeix un alt grau de tècnica i coneixement del cafè, un producte que a més d’en els formats habituals com l’espresso o el cappuccino, els participants han de presentar en el campionat com a part de preparacions de cocteleria.

Com funciona el campionat?

El funcionament del concurs consisteix en el fet que cadascun dels participants haurà d’elaborar 4 cafès espressos perfectes, dos capuccinos i dues begudes d’especialitat amb base de cafè. Tot això en un temps limitat de 16 minuts i sota el control i valoració de dos jutges tècnics , dos sensorials i un jutges líder, que també valoraran la posada en escena i la qualitat de cada cafè.
Aquestes preparacions van acompanyades per tot tipus d’explicacions al públic i als cinc jutges que valoren l’actuació de cada barista.

Els Campionats Barista són molt populars als països nòrdics, Estats Units i també altres punts del món com Austràlia, on l’art en la preparació de cafè està àmpliament reconegut. Allà, i també com ja passa al nostre país, aquests campionats han ajudat a incrementar la qualitat del cafè que es consumeix i a prestigiar la figura del barista, una especialització dins del sector de l’hostaleria que es presenta com una nova i pròspera carrera professional. I és que ja s’ha demostrat que els establiments que compten amb aquests professionals en la seva plantilla poden oferir un valor diferencial molt important en el servei del cafè, ampliant de forma significativa, a més, el marge de guanys sobre aquest producte.

A Espanya, Fòrum Cultural de Cafè convoca des del 2006, el Campionat Nacional de Baristas i també les competicions autonòmiques i provincials a la recerca del millor barista del país. En l’última edició, la desena, van participar al voltant de 200 baristas en aquesta competició, la més important del sector al nostre país.
El Gremi del Cafè participa amb el Fòrum Cultural de Cafè, en l’organització del Campionat Barista de Catalunya.

United Themes Shortcode Plugin

Contacte de premsa

GREMI-GRANS1958

Susanna Cuadras

Fórum Café – Comunicación

Telèfon: 93 310 38 33
Emails: info@forumdelcafe.com | comunicacion@forumdelcafe.com
Adreça: Calletánica, 49 3º 1ª | 08908 Hospitalet de Llobregat | España

Contacte Lleida

cofeecapçal3

Anaïs Esplandiu

Telèfon: 973 212 130 | 610 751 091
Emails: info@cafesbatalla.com