facebookPixel El Gremi | Gremi del Cafè, torradors de Catalunya

El Gremi del Cafè, torradors de Catalunya

El Gremi del Cafè, torradors de Catalunya

Gremi del Cafè, Torradors de Catalunya, és la nova denominació del Gremi de Torradors de Cafè de Catalunya, associació creada al voltant de l’any 1950. El Gremi prové de l’antic Sindicat d’Alimentació pel que es fa difícil precisar la data de la seva constitució com entitat segregada. La seva primera denominació va ser Grup de Torrefactors de Cafè de la província de Barcelona, posteriorment Associació d’Industrials torrefactors i importadors de Cafè de Catalunya, i actualment el dalt esmentat. El seu domicili social va canviar amb els anys. Del Passeig de Gràcia, carrer de Vergara, Gran Via i finalment el carrer de Mallorca. Actualment està ubicat a l’edifici PIMEC, al carrer de Viladomat de Barcelona.

Els seus presidents sempre han estat persones destacades del sector cafeter provincial i estatal: Esteve Bassols, Joan Mir, Santiago Suriñach, Javier de Erausquin, Josep Cerdà, Joan Ros, Antonio Erausquin, Julián Marcilla, Ramon Novell, Antoni Gros, Toni Riera, Lluís Saula, Xavier de Erausquin, i actualment Carlos Gótor.

El nombre d’empreses associades, sempre industrials torradors de cafè, oscil·la a causa de les compravendes d’empreses dintre del sector. Ara per ara són vint-i-cinc les empreses que componen aquest Gremi, procedents de tota Catalunya. Cal destacar que entre alguns dels seus membres més actius, es va posar la primera pedra del Fòrum Cultural del Cafè, entitat de gran prestigi dins el món cafeter.

El Gremi atén a totes les consultes dels associats, i el dia a dia del sector, en la junta de la qual estan representades grans, mitjanes i petites empreses. El Gremi ofereix els serveis de mediació necessaris davant dels diversos organismes oficials tant estatals com autonòmics. Exemples són sanitat, comerç i consum, treball, medi ambient, junta de residus, etc.

Entre les activitats que més destaquen del Gremi, hi ha la negociació del conveni col·lectiu del sector; la representativitat del sector davant els diferents organismes de la Generalitat de Catalunya; la participació en diferents taules de treball com les que organitza PIMEC; la promoció de les empreses associades als mitjans de comunicació; la participació en els Campionats Barista de Catalunya que organitza el Fòrum del Cafè; la promoció, motivació i organització de les Coffee Experience; la difusió de la campanya El Cafè, un plaer; i la promoció, entre altres activitats, el cafè com a producte Km0 a les xarxes socials i a internet.

Serveis del Gremi

Vols saber perquè cal ser soci del Gremi del Cafè Torradors de Catalunya?

Descarrega’t el document fent clic a la imatge.

Junta Directiva

Vostè tindrà un bon cafè!

Membres del Gremi del Cafè

Empreses membres del Gremi del Cafè

AGRÍCOLA MARCILLA, S.L. -DIBARCAFÉ-
CAFÉ SAM. S.A.L.
CAFÉS BATALLA 2000, S.L.
CAFÈS CALLÍS
CAFES CARIBE
CAFÉ CIANO
CAFÉS CORNELLÁ, S.A.
CAFÉS GENER, S.L.
CAFÉS LÍDER
CAFES MONTAÑA, S.A.
CAFÉS NOVELL, S.A.
CAFES PONT, S.L.

CAFÉS ROMA, S.C.P.
CAFÉS ROS, S.A.
CAFÉS SAULA, S.A.
CAFÉS TUPINAMBA, S.A.
CAFÉS V.P.
CAFÉS VITORIA, S.L.
COFFEE GROUP 1889 (BALANZO)
GERMAN DE ERAUSQUIN, S.A.
INCAFHISA/CAFÉS BOU
ITAL CAFÉ
QUALITY BLENDS
TORREFACCIÓ ARTESANA DE CAFÈS, S.L.