facebookPixel Sala de Premsa - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
Gremi del Cafè, torradors de Catalunya

Benvingut a la sala de premsa del Gremi de Cafè Torradors de Catalunya.

A continuació trobaràs el material gràfic i notes de premsa de les campanyes realitzades pel Gremi del Cafè:

Amb ganes de tornar a vendre cafè

Les empreses del Gremi del Cafè, Torradors de Catalunya, som part activa i implicada en el sector de l’hostaleria, per aquest motiu ens sumem a les reclamacions del sector i demanem al Govern, que els bars i restaurants recuperin l’horari continu, com a mínim fins a les 21.30 h, a partir del dilluns 1 de març.

Barcelona, 25 de febrer de 2021. Les empreses del Gremi del Cafè, Torradors de Catalunya, som part activa i implicada en el sector de l’hostaleria, en general i en el de la restauració en particular. El cafè forma part de la nostra gastronomia, de la nostra cultura i de les nostres tradicions. Anar a prendre cafè, o fer un cafè, és fonamental per a moltes persones. És per aquest motiu que ens sumem a totes les reivindicacions que es fan des dels sectors de l’hostaleria i la restauració, amb la finalitat de recuperar horaris d’obertura dels establiments, i de tornar a una nova normalitat, que pugui garantir la marxa dels nostres negocis, com més aviat millor. Està demostrat que, gràcies a la motivació dels professionals i d’acord amb les mesures i precaucions recomanades, la restauració és un ESPAI SEGUR.

A causa de les regulacions per combatre la lluita de la COVID-19, la temporada serà llarga i difícil, tant per nosaltres, els torradors de cafè i els seus treballadors, com pels propietaris de cafeteries, bars i restaurants. Volem enviar un alè carregat d’ànims i esperança a totes les persones i empreses que cada dia lluiten per fer front a les despeses, conservar els negocis i els llocs de treball i estar a punt per seguir oferint el millor servei. Estem al costat de tots ells, del Gremi de la Restauració de Barcelona i de totes les altres organitzacions i associacions d’hostaleria i restauració del país.

Per tots aquests motius, des del Gremi del Cafè, reclamem al Govern, que els bars i restaurants recuperin l’horari continu, com a mínim fins a les 21.30h, a partir del dilluns 1 de març.

Desitgem formar part d’una nova normalitat en la nostra feina, de poder gaudir, amb totes les precaucions necessàries, d’un cafè de proximitat als llocs habituals.

Tenim ganes de poder oferir el nostre millor cafè; tenim ganes de tornar a vendre cafè.

Material del comunicat

Imatge gràfica:

Campanya “El Cafè Torrat a Catalunya, Cafè de Proximitat”

El Gremi del Cafè, Torradors de Cafè de Catalunya, inicia una nova campanya per tal de reivindicar el paper en la indústria catalana així com els beneficis de consumir productes de proximitat, sota el lema: Cafè torrat a Catalunya, cafè de proximitat”.

La campanya té com a principal objectiu posar de manifest la importància i els beneficis de consumir un producte de proximitat i donar a conèixer els diferents canals de venda al públic; botigues online, comandes per telèfon o correu electrònic i els establiments de venda al públic; botigues pròpies de les empreses del Gremi, hipermercats, supermercats, Cash & Carry, botigues d’alimentació, i botigues especialitzades en productes de proximitat.

Material de la campanya

Bànners digitals:
Bànners digitals:

Campanya ``El cafè, un plaer``

El Gremi del Cafè, torradors de Catalunya impulsa des del 2016 la campanya “El cafè, un plaer” amb l’únic objectiu de garantir la qualitat del cafè a les cafeteries de Catalunya. Tots els establiments que compren cafè 100% natural, torrat per un torrador associat al Gremi, gaudeixen d’un distintiu característic que n’acredita la qualitat.

És en aquests establiments on podràs assaborir el cafè que més desitgis en cada moment. Vols conèixer més coses del cafè? Pregunta-ho al teu establiment. T’ensenyaran, almenys, les vint maneres més habituals de prendre un bon cafè a Catalunya. Segur que hi trobes el que més t’agrada.

Material de la campanya

Distintiu d’establiment certificat pel Gremi del Cafè

Tipus de cafè a Catalunya

Recomanacions per demanar un bon cafè

Tipus de cafè a Catalunya

Recomanacions per demanar un bon cafè

Nota de premsa

Gremi de Torradors de Cafè de Catalunya.
Barcelona, 29 de febrer de 2016

Campanya: el cafè un plaer
Gremi de Torradors de Cafè de Catalunya

El Gremi de Torradors de Cafè de Catalunya, amb la col·laboració de totes les empreses associades, ha posat en marxa una campanya publicitària, l’objectiu de la qual no és altre que el de fomentar el consum de cafè 100% natural, torrat a Catalunya, per les empreses associades al Gremi.

El cafè és un producte que es compra verd, en origen, als països productors situats entre els tròpics. Arriba a Europa, per diversos ports autoritzats, entre els quals es troba el Port de Barcelona. El cafè verd no es consumeix, es podria dir que no té cap gust. Totes les qualitats, sabors i aromes que li coneixem, vénen del torrat del cafè. El torrador és, per tant, l’expert en cafè, aquell que sap fer els millors blends, amb les diferents varietats i els diferents orígens; el que coneix el paladar més fi i el més exigent. El torrador de cafè és el que subministra els grans de cafè torrat als establiments d’hostaleria que, amb mans expertes el posaran en un molí preparat per moldre’l just abans de posar-lo a la cafetera per a fer un excel·lent espresso.

Per tot això podem dir que el cafè és un producte de proximitat. El cafè acabat de torrar i molt just abans de posar-lo a la cafetera és el més semblant a un producte de Km 0.

El cafè està de moda, moltes persones en parlen, coneixen orígens, saben més coses. La publicitat hi ha ajudat molt. Sabem que el millor cafè és el que és 100% natural, sense cap gra de cafè torrefacte.

Per tots aquests motius, les empreses, i per tant les marques de cafè, associades al Gremi de Torradors de Cafè de Catalunya posen en marxa una campanya de publicitat orientada a promocionar els establiments que ofereixen als seus clients un cafè ben fet, de qualitat, 100% natural, acabat de torrar, per una empresa certificada per l’associació professional.

L’objectiu de la campanya pretén augmentar la qualitat del cafè que consumim;  fomentant el consum de cafè 100% natural, acabat de torrar, per un torrador expert, associat al Gremi de Torradors de Cafè de Catalunya.

El cafè i les diferents formes de preparar-lo sedueixen, cada dia més, els consumidors, que cada dia són més exigents. Paraules com ristretto, capuccino, macchiato són tan populars com tallat, cafè amb gotes o cafè amb llet. Cal saber preparar-lo bé i servir-lo adequadament per seduir el client, amb la finalitat que torni cada dia al mateix establiment perquè és el lloc on li fan el millor cafè.

Per aquest motiu, el Gremi de Torradors de Cafè de Catalunya, a través de les marques de cafè representades per les empreses agremiades identificarà els establiments que ofereixin el cafè 100% natural, acabat de torrar per un torrador certificat pel Gremi, amb una placa signada pel gremi de Torradors de Cafè de Catalunya amb l’eslògan: el cafè, un plaer.

Cada empresa decidirà quin establiment mereix aquest reconeixement, i li proposarà que s’adhereixi a la campanya. Els elements de la campanya són:

    1- Tríptic de la campanya: Tu i el cafè esteu de moda
El tríptic és un element adreçat als establiments. Se l’informa dels objectius de la campanya dels avantatges de ser client d’una empresa que forma part del Gremi de Torradors de Cafè de Catalunya. Per motivar-los a fer un bon cafè, a tota hora, al tríptic hi figuren els cafès més consumits a Catalunya i els consells de com preparar-los. (PDF al web de la campanya)

    2- Placa: un cafè, un plaer (adreçat als consumidors)
És el distintiu que identifica l’establiment que ofereix el cafè 100% natural, acabat de torrar, per una empresa associada al Gremi. El distintiu serà vàlid durant l’any 2016, mentre el client complexi els requisits de la campanya. (PDF al web de la campanya)

    3- Cartell Tipus de Cafè a Catalunya (adreçat als consumidors)
La intenció del Gremi és intentar col·laborar en la normalització dels cafès a Catalunya, i aconsellar al barista com s’ha de preparar. i al consumidor de com s’han de demanar. Per això s’ha dissenyat un cartell amb els molts tipus de cafè més habituals a Catalunya amb una breu informació de com estan fets. Aquest cartell informa i motiva al consum de cafès diferents, molt ben elaborats.
(PDF al web de la campanya)

Paral·lelament, la campanya ha de servir perquè es parli de cafè. El Gremi com a motor de les marques, farà arribar als mitjans de comunicació tota la informació que necessitin per posar-se en contacte amb els torradors, o per parlar de cafè, com a producte gastronòmic i saludable.

En aquest sentit, el Gremi ha obert un web de campanya –que penja del propi web del Gremi: www.gremicafe.cat – on hi ha els PDF de la campanya i un enllaç a les pàgines web de les empreses agremiades, el material de campanya, informació, links i altres informacions d’interès.

Moltes gràcies per col·laborar en la campanya. Segur que entre tots podrem dir que fer un cafè, és un plaer.

Antoni Gros Manero
President del Gremi de Torradors de Cafè de Catalunya

Informació de campanya:
TGD Comunicació – Josep M Rovira – jmrovira@tgd.cat

Informació del Gremi:
Lídia Sebastián – info@gremicafe.org – Tel. 93 496 45 07
Gremi de Torradors de Cafè de Catalunya – C/ Viladomat, 174, 5a – 08015 Barcelona