facebookPixel Desapareix una icona cafetera de Barcelona - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
21 de maig de 2018 gremicafe

Desapareix una icona cafetera de Barcelona

Tiren a terra el mític Bracafè del carrer de Casp.

El local cafeter de Barcelona es convertirà en l’entrada a l’aparcament de la seu de Catalana Occident al Passeig de Gràcia.

La notícia s’ha fet pública aquests dies. Si hi passeu per davant, veureu un cartell que diu: «Després de 87 anys, el proper 31 d’agost -2018, el Bracafè del carrer Casp 2 tancarà definitivament per demolició d’aquest edifici».

El Bracafè del carrer Casp de Barcelona se sumarà al llistat de locals històrics que abaixa la persiana. Com abans ho van fer la llibreria Catalonia, Gonçal Comellas, la pastisseria Viver i Serra, la sastreria Comas, o Vinçon, el tancament del Bracafè del carrer Casp suposarà la pèrdua d’un dels negocis emblemàtics del centre de la ciutat, situat a tocar de la Ràdio Barcelona i el teatre Tívoli, i per això un lloc de trobada habitual d’artistes i periodistes.

“Andreu Buenafuente, Josep Maria Martí, Xavier Sardà a l’època de ‘La Ventana’, tots venien per aquí a prendre un cafè i acabar de tancar els guions cada dia”, recorda Sebastià Maspons, treballador de Ràdio Barcelona.

El propietari del Bracafè, Xavier de Erausquin, recorda que va ser el seu avi qui va obrir el negoci dies després de proclamar-se la República, el 29 d’abril de 1931.

“És penós, com a ciutadà i barceloní i encara més dolorós perquè és el negoci de la família”

Per a l’actor David Verdaguer, tot plegat és un símptoma més de la pèrdua de personalitat de Barcelona: “Tot acaba sent igual. Aleshores acabes tenint una ciutat que no és la ciutat autèntica, sinó només la que esperes trobar. La que el turista espera trobar”.

El comiat del Bracafè arribarà pocs anys després que tanqués el seu veí, el Cafè del Teatre, impulsat per Joaquín Soler Serrano. Els que més l’enyoraran seran els seus veïns, els treballadors i treballadores de Ràdio Barcelona.

La notícia als mitjans:

TIME OUT – https://www.timeout.cat/barcelona/ca/noticies/tiren-a-terra-el-bracafe-de-casp-051618?123

CATALUNYA RÀDIO I TV3 –  http://www.ccma.cat/324/lemblematic-bracafe-del-carrer-casp-de-barcelona-tancara-aquest-agost/noticia/2856773/

RADIO BARCELONA – http://cadenaser.com/emisora/2016/12/07/radio_barcelona/1481113401_575801.html

EL PAÍS: https://elpais.com/ccaa/2018/05/16/catalunya/1526478962_295017.html

NACIÓ DIGITAL: https://www.naciodigital.cat/noticia/155148/historic/bracaf/carrer/casp/barcelona/tancara/aquest/agost

ARA: https://www.ara.cat/societat/carrer-Casp-sacomiada-lolor-cafe_0_2016398416.html