facebookPixel XII Campionat Barista de leida, 11 d'octubre de 2018 - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
4 d'octubre de 2018 gremicafe

XII Campionat Barista de Lleida, 11 d'octubre de 2018

El XII Campionat Barista de Lleida, Fórum del Café, coorganitzat per Batalla Cafés tindrà lloc el pròxim dia 11 d'octubre, a partir de les 9 del matí a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida.

En la majoria dels casos, la preparació de cafè a l’hostaleria queda limitada als típics cafès espressos, tallats, tacats i cappuccinos. Des de fa uns anys, però, ha sorgit un moviment que aposta amb força per l’art en el cafè i proposa com a alternativa a les preparacions clàssiques, altres més treballades, com cappuccinos decorats amb flors, cors, o altres formes dibuixades amb llet emulsionada, o simplement, tasses perfectes d’espresso. Els que integren aquest moviment són autèntics professionals en la matèria, als quals se’ls pot exigir la perfecció en l’elaboració d’aquests preparats. No només tenen coneixements superiors amb relació a la preparació del cafè, sinó que, a més a més, coneixen amb certa profunditat el producte en les seves diferents facetes, els seus orígens, mescles i torrat. Són els anomenats baristes.

A Espanya, és el Fórum Cultural del Café, que ha creat i registrat el Campionat Nacional de Baristes i Grup Cafès Batalla és de les empreses pioneres que més ha apostat per aquest esdeveniment, ja que complementa perfectament l’espectacularitat amb tota la tasca de formació que l’empresa realitza.
És a Lleida on l’any 2006 es va fer la primera edició del campionat barista i aquest any estem davant la nostra dotzena edició.

El funcionament del concurs consisteix en què cada participant haurà d’elaborar en 16 minuts, 4 espressos, 2 cappuccinos art, 2 begudes amb base de cafè sense alcohol i 2 begudes amb base de cafè amb alcohol, tot això acompanyat d’una perfecta posada en escena amb les respectives explicacions dels cafès utilitzats així com la millor manera de degustar-los. Es valorarà tant les habilitats tècniques del propi barista com les seves preparacions per part dels jutges.

Els primers classificats d’aquesta edició de Lleida passaran a competir en el campionat de Catalunya el 31 d’octubre de 2018.