facebookPixel Martínez-González: "Quatre cafès al dia redueixen la mortalitat" - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
18 d'octubre de 2018 gremicafe

Martínez-González: “Quatre cafès al dia redueixen la mortalitat”

Hi havia una confusió: qui prenia molt cafè, fumava també molt i les complicacions venien pel tabac no pel cafè. Pròximament farem públic un estudi que assegura que el cafè redueix la mortalitat.

L’efecte protector del cafè no és la cafeïna. Hi havia mites. Puja la tensió a curt termini però a llarg termini qui pren cafè té menys risc d’hipertensió. Ho hem vist en nombrosos estudis. Els treballs que hi havia fins ara eren molt antics i no tenien en compte una confusió: qui prenia molt cafè, fumava també molt i les complicacions venien pel tabac no pel cafè. Ara, cada cop hi ha més grups de població que no han fumat mai i en ells es veu una clara reducció de la mortalitat, es veu d’una manera molt evident. Animo a tothom a consumir cafè i no em paga la indústria cafetera -riu-.

© El Nacional.cat -Gisela Rodríguez Foto: Sergi Alcàzar

El doctor Miguel Ángel Martínez-González, catedràtic de Salut Pública de la Universitat de Navarra i catedràtic visitant de la Universitat de Harvard, és un dels grans experts en dieta mediterrània i un fervent defensor d’aquest tipus d’alimentació.

Ha liderat el projecte Predimed, l’assaig més gran sobre nutrició que s’ha fet mai a Europa i gràcies a ell, s’ha pogut demostrat que la dieta mediterrània redueix els infarts en un 30%, que menjar tres fruites al dia disminueix la mortalitat en un 40% i que el consum d’oli d’oliva rebaixa el risc de patir càncer de mama en un 60%.

És autor de “Salud a ciencia cierta, consejos para una vida sana sin caer en las trampas de la industria” (ed. Planeta).

Podeu veure la notícia sencera aquí.