facebookPixel Els Marcilla no es desenganxen del cafè - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
23 d'octubre de 2018 gremicafe

Els Marcilla no es desenganxen del cafè

La família Marcilla continua el negoci cafeter amb Dibarcafé, especialitzada en la comercialització a l’hostaleria

Tant els amants del cafè com aquells que només el prenen per no adormir-se durant el dia, tothom coneix Marcilla. El que potser no tothom sap és que la marca té els seus orígens a Catalunya. Julián Marcilla va començar a torrar cafè i a vendre’l pels carrers del barri del Clot de Barcelona a principis del segle XX. Però el 1981 l’empresa va ser comprada per la companyia holandesa Douwe Egberts. Anys després, Julián Marcilla, nét del fundador, i el seu pare, Félix Marcilla, van decidir retornar al negoci tradicional de la família i van fundar Dibarcafé, una empresa especialitzada en la venda de cafè al sector de l’hostaleria i que avui dia factura 5 milions d’euros anuals.

Comencen en una petita instal·lació de 350 metres quadrats que tenia la família al barri de Sant Andreu, on aconsegueixen vendre uns 80.000 quilos a l’any. A poc a poc el negoci ha anat creixent i actualment l’empresa comercialitza el seu cafè arreu del món, ven gairebé 500.000 quilos anuals i compta amb una plantilla de 25 treballadors.

Podeu llegir la notícia sencera aquí.