facebookPixel Anna Medel, patrocinada per Cafès Cornellà, guanya el XIII Campionat Barista de Catalunya - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
31 d'octubre de 2018 gremicafe

Anna Medel, patrocinada per Cafès Cornellà, guanya el XIII Campionat Barista de Catalunya

La barista Anna Medel ha aconseguit el títol de Millor Barista de Catalunya, en la XIII edició del Campionat Barista d’aquesta comunitat, celebrat dimecres 31 d’octubre a La Sitja de Fornells de la Selva (Girona). Anna representarà a Catalunya en la Final del XIII Campionat Nacional de Baristas Fórum Cafè, que se celebrarà el pròxim any 2019.

El segon lloc ha correspost a Ester Orna, patrocinada per Cafès Batalla i el tercer a Xavier Català,  patrocinat per Cafès Batalla.

Organitzat pel Fórum Cultural del Cafè i coorganitzat per Gremi del Cafè, Anternativa 3, Cafès Cornellà i Cafès Batalla, la XIII edició del Campionat Barista de Catalunya ha comptat amb la participació de cinc dels millors experts en cafè procedents de diversos punts de la comunitat.

Anna Medel, patrocinada per Cafès Cornellà, ha demostrat durant el seu exercici un impecable domini de la tècnica barista i coneixement del cafè. Ha comptat amb 16 minuts per preparar 4 cafès espressos, 2 cappuccinos latte art i 2 begudes de cafè. Per al seu combinat amb alcohol i titulat Cherry Coffee, Anna ha utilitzat cafè espresso, almívar de cirera, aigua de cirera, xocolata trufada i brandy macerat. Com a resultat, una atractiva beguda de sabor i aroma molt agradable, segons paraules dels jutges de la competició.

En aquest Campionat també s’ha premiat al Millor Espresso, el Millor Cappuccino Latte Art, i la Millor Beguda d’Especialitat, guardons que s’han portat Ester Orna, Anna Medel i Anna Medel, respectivament.

Cada barista ha comptat amb 16 minuts per presentar el seu exercici, durant el qual ha hagut de preparar quatre espressos, dos cappuccinos art, i dues begudes d’especialitat amb o sense alcohol, a criteri de cada participant. Tot això sota l’atenta mirada d’un equip de jutges baristas homologats pel Fórum Cultural del Cafè: dos jutges sensorials, David Tomás i Alejandro Rodríguez, dos tècnics, Sergio Gómez i Iván Fernández, un jutge de control, Mikel Alonso, i un jutge capdavanter, Rubén Sanz, que han avaluat la tècnica, la qualitat i l’originalitat de les begudes, així com la posada en escena i la precisió amb que els baristas participants descrivien cadascun dels seus preparats i les seves qualitats.

 El XIII Campionat de Baristas de Catalunya ha estat organitzat per Fórum Cultural del Cafè, amb la coorganización de Gremi del Cafè, Anternativa 3, Cafès Cornellà i Cafès Batalla; el patrocini de Crem International, Compak, Comercial Vipasa, Qualitat Pascual, Lotus Bakeries, Chocolates Reybar, Complementos del Cafè, Brita i Sucres Prieto i la col·laboració de Bezoya.