facebookPixel El cafè ajuda a tenir menys greix corporal - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
22 de maig de 2020 gremicafe

El cafè ajuda a tenir menys greix corporal

dona cafe

Segons un nou estudi publicat a The Journal of Nutrition, s’ha descobert que beure dos o tres tasses de cafè al dia ajuda a tenir menys greix corporal i abdominal. L’estudi també conclou que aquest benefici és més alt en les dones que en els homes.

Els investigadors de l’estudi van examinar les dades de l’Enquesta Nacional d’Examen de Salut i Nutrició, organitzada pel Centre per al Control de Malalties (CDC) als EEUU i van analitzar la relació entre les tasses de cafè consumides al dia i el percentatge de greix corporal total com l’abdomen.

Més concretament, els científics van concloure que les dones d’entre 2o i 44 anys que bevien dos o tres tasses de cafè al dia tenien un 3,4% menys de greix corporal que les que no bevien la mateixa quantitat. En general però, el percentatge de mitjana de greix corporal total va ser un 2,8% menor entre les dones de totes les edats que van prendre dos o tres tasses de cafè per dia.

Els resultats de l’estudi van ser concloents tant si el cafè era amb cafeïna o sense, entre fumadores i no fumadores i també en aquelles persones que patien malalties cròniques en comparació amb les que tenien una bona salut.

Pel gènere masculí, els resultats de l’estudi van ser menys significatius que pel gènere femení. L’estudi conclou que els homes d’entre 20 i 44 anys que bevien de dos a tres tasses de cafè només reduïen entre un 1,3% menys de greix total i un 1,8% menys de greix abdominal que aquells que no bevien cafè.

A través de l’estudi, els autors van poder afirmar que hi poden haver compostos bioactius al cafè a més de la cafeïna que regulen el pes i que podrien utilitzar-se com compostos contra l’obesitat. Podria ser que el cafè, o els seus ingredients efectius, poguessin integrar-se a una estratègia de dieta saludable per reduir la càrrega d’afeccions cròniques relacionades amb l’epidèmia d’obesitat.

Tot i les conclusions dels autors de l’estudi, també ressalten que l’estudi es va fer en un moment concret i per la qual cosa no es poden establir tendències. I, no creuen que el pes d’una persona pugui influir en el seu consum de cafè.