facebookPixel Perquè el Cafè Torrat a Catalunya és cafè de proximitat? - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
19 de juny de 2020 gremicafe

Perquè el Cafè Torrat a Catalunya és cafè de proximitat?

cafe torrat a catalunya cafe de proximitat

Tots sabem que el cafè és originari dels tròpics, però a què ens referim amb el Cafè Torrat a Catalunya com a producte de proximitat?

El cafè és un producte que en origen prové dels tròpics. Pel Port de Barcelona, arriben a Catalunya sacs o big-bags plens de grans de cafè verd, encara no aptes pel consum, llevat d’algunes infusions.

Per a fer un cafè, com el que ens agrada, cal torrar-lo a la temperatura justa i durant el temps adequat. Això és el que fan els mestres cafeters dels torrefactors de Catalunya.

Una vegada torrat, s’envasa al buit i es distribueix als establiments d’hostaleria i a les botigues. 

És per això que el cafè, acabat de torrar és un producte de proximitat. I a Catalunya, tenim torrefactors del cafè repartits per tot el territori que ens permeten gaudir de totes les aromes del cafè acabat de torrar. Es recomana consumir-lo com més aviat millor per tal de mantenir-ne totes les aromes. 

Perquè és més bo el cafè torrat de proximitat?

Torrar el cafè a prop del consumidor final garanteix que es conservin molt millor totes les aromes que desprèn el cafè quan es torra.

 

Quins altres beneficis té comprar cafè torrat a Catalunya?

A més a més, de consumir un producte de més qualitat, amb el consum de productes de proximitat com el cafè, ajudem amb l’economia del nostre territori. Ajudem als treballadors que torren el cafè en el punt òptim.

Per altra banda, també reduïm l’impacte mediambiental, ja que el transport d’aquest producte un cop està a disposició de consumir, és molt menor.

 

Quines varietats de cafè puc trobar?

Les diferents empreses que formen el Gremi del Cafè, ofereixen diferents formats i varietats; en gra, molt, càpsules… Així com diferents tipus de torrat, i descafeïnats.

 

On puc comprar cafè torrat a Catalunya?

Pots comprar la teva varietat a través de la botiga online aquí.