facebookPixel El cafè i la tensió arterial - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
7 de desembre de 2020 gremicafe

El cafè i la tensió arterial

Les últimes investigacions mostren que prendre cafè pot augmentar la pressió arterial durant un temps breu després del consum.

El cafè està sotmès a molts estudis amb relació a la salut humana, ja que és una beguda que es pren pràcticament a tot el món. D’aquí la seva importància en definir com pot afectar a persones de tota condició.

En un article publicat al diari “El Nacional“, expliquen que una revisió científica que incloïa 34 estudis va concloure que 200-300 mg de cafeïna, l’equivalent a un i mitja o dues tasses de cafè, va provocar un augment mitjà de 8 mm Hg i 6 mm Hg en pa pressió arterial sistòlica i diastòlica, respectivament. Aquest augment es va mantenir fins 3 hores després del consum. Els resultats no van variar segons les diferències en les pressions arterials de les persones que van participar en l’estudi, tinguessin hipertensió o no.

Per altra banda, una altra conclusió de l’estudi va ser que el consum regular de cafè no està associat en un impacte en la pressió arterial, sinó que es desenvolupa una tolerància a la cafeïna quan es beu de forma habitual. Així doncs, sí que pot tenir un efecte a curt termini per a les persones que en beuen en poca freqüència.

Segons apunta aquesta investigació, és poc probable que el consum diari de cafè afecti negativament a les persones amb una pressió arterial alta, o bé que pateixin una malaltia cardíaca.

Per a les persones amb una pressió arterial adequada,  s’ha demostrat que consumir de 3 a 5 tasses de cafè al dia està relacionat amb una reducció del 15% en el risc de malaltia cardíaca i un menor risc de mort prematura. Aquests beneficis demostrats en la investigació és a causa que el cafè conté múltiples compostos bioactius amb efectes antioxidants i poden reduir l’estrès oxidatiu de l’organisme. La investigació conclou que beure cafè és totalment segur.

Tot i les investigacions, per a les persones amb hipertensió alta, sempre és aconsellable consultar amb el metge el consum d’aquesta beguda així com la quantitat i freqüència.

 

Font: El Nacional