facebookPixel Utilitzar el cafè per garantir els drets de les dones, premi dels Drets Humans de la Universitat d’Oslo - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
23 de desembre de 2020 gremicafe

Utilitzar el cafè per garantir els drets de les dones, premi dels Drets Humans de la Universitat d’Oslo

Rebuild Women’s Hope (RWH)

 

El premi Drets Humans de la Universitat d’Oslo 2020 va ser per l’agrònoma congolesa Marcelline Budza.

 

El premi per la seva tasca per garantir els drets financers de les dones i augmentar la seva participació en la societat a través de la cooperativa de cafè Reconstruir l’esperança de les dones.

Com expliquen en l’article de International Comunicaffe, el premi marca l’inici de les Jornades de la Pau d’Oslo d’aquest any. “Marcel·lina Budza treballa activament per garantir els drets de les dones en una societat marcada per conflictes i opressions. Des de la creació de la cooperativa el 2013, més de 5.000 dones han tingut una vida millor per la seva valentia i el seu treball. És un gran plaer felicitar a la senyora Budza per haver rebut el premi de Drets Humans de la UiO “, va dir el rector de la UiO, Svein Stølen. 

Rebuild Women’s Hope (RWH) és una iniciativa que garanteix la independència financera i la seguretat de les dones a les parts orientals de la República Democràtica del Congo. Les dones reben formació i l’oportunitat de convertir-se en productores de cafè autosuficient financerament. “A més de permetre a les dones prendre el control de les seves pròpies vides, la senyora Budza treballa per proporcionar aigua neta i serveis sanitaris. Sabem que això és crucial tant per a la salut de les dones com per a la infància, i el seu compromís crea enormes efectes positius ”, va dir Stølen.

Marcel·lina és enginyera agrònoma, i ella mateixa va experimentar com la seva mare, com a pare solter, va haver de lluitar per garantir la subsistència necessària per a la família. “Mrs. Budza és una dona jove i valenta que és molt coneguda per la seva tasca de defensa dels drets humans i per garantir la seguretat de les dones en un país que durant molt de temps ha estat marcat per la guerra civil, la corrupció i les vulneracions dels drets de les dones. És una guanyadora del premi molt digna i li desitgem molta sort amb la seva important tasca “, va dir el vicerector i president del comitè de premis, Gro Bjørnerud Mo.

 

Foto: Rebuild Women’s Hope (RWH)