facebookPixel Beure cafè i te verd pot reduir el risc de mort - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
16 de febrer de 2021 gremicafe

Beure cafè i te verd pot reduir el risc de mort

tassa cafe gra

 

Com expliquen en aquest article de Comunicaffe, les persones que han patit un atac cardíac i accidents cerebrovasculars poden reduir múltiples causes de mort i prevenir més esdeveniments cardiovasculars gràcies al consum del te verd, segons una investigació publicada al Stroke, una revista de la American Stroke Association, una divisió de la American Heart Association. Aquest estudi també ha trobat una relació amb el consum de beure cafè cada dia, ajuda als supervivents d’un atac cardíac, reduir el risc de mort després d’un atac cardíac i pot prevenir accidents cerebrovasculars a les persones sanes.

Les investigacions fetes fins al dia d’avui analitzaven els beneficis del cafè i te verd sobre la salut del cor en pacients sans, sense antecedents de malalties cardiovasculars o càncer. L’autor de l’estudi, Hirosayu Iso, MD i professor de salut pública a Osaka, afirma que existeix una gran necessitat d’evidència científica sobre els estils de vida entre els supervivents d’accidents cardiovasculars i atacs cardíacs, considerant la velocitat en què la població està envellint i la necessitat de millorar l’esperança de vida després d’aquests fets cardiovasculars.

Els investigadors van analitzar dades de més de 46.000 participants, de 40 a 79 anys, on el 60% eren dones, d’un estudi de cohort col·laboratiu de Japó per l’evolució del risc de càncer. Es va demanar als participants que complementessin qüestionaris autoadministrats que incloïen informació sobre demografia, estil de vida, historial mèdic i dieta. Després, van dividir les persones en 3 grups; amb antecedents d’accidents cerebrovasculars; amb historial d’infart de miocardi (MI); i sense antecedents d’accidents cerebrovasculars o infart miocardíac. A continuació, els investigadors van notar que una tassa típica de te verd conté aproximadament 100 ml de líquid i una tassa típica de cafè conté aproximadament 150 ml de líquid.

Els resultats inclouen:

  • En comparació amb els participants que bevien poc te verd, els supervivents d’un accident cerebrovascular que consumeixen al menys set tasses de te verd al dia, van reduir el seu risc de mortalitat per totes les causes aproximadament un 62%. Els investigadors no van observar una associació significativa entre els participants amb antecedents i sense.
  • Els supervivents d’un atac cardíac que van beure una tassa de cafè al dia, van reduir el seu risc general de mort aproximadament en un 22% en comparació a aquells que no beuen cafè amb regularitat.
  • Les persones sense antecedents d’accidents cardiovasculars o atacs cardíacs que consumeixen una o més tasses de cafè a la setmana tenen aproximadament un 14% menys de risc de mortalitat per totes les causes en comparació amb les persones que no beuen cafè.
  • El consum de te verd pot prevenir més esdeveniments cardiovasculars als supervivents, mentre que beure cafè pot prevenir aquests esdeveniments a persones sanes.

Cal mencionar que a la cultura japonesa el te verd es consumeix amb aigua i sense sucre, mentre que el cafè es prepara amb aigua i ocasionalment amb llet i sucre. La forma més saludable per prendre aquestes begudes és sense una quantitat innecessària de sucres afegits.

Els investigadors conclouen que aquest estudi va ser observacional i que no es pot determinar la raó per la qual beure verd i cafè redueix el risc d’atac cardíac i accidents cerebrovasculars, sinó que es necessiten més estudis per comprendre els detalls dels diferents efectes del  verd i del cafè.

Com sempre, aconsellem consultar amb el seu metge especialista el consum d’aquestes begudes si es té alguna d’aquestes patologies o malalties.