facebookPixel Els residus de cafè poden afavorir la recuperació dels boscos - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
31 de març de 2021 gremicafe

Els residus de cafè poden afavorir la recuperació dels boscos

estudi pasta cafe

 

Segons ha publicat un nou estudi, la pasta de cafè es pot utilitzar per accelerar la recuperació dels boscos tropicals en terrenys postagrícoles. L’estudi s’ha publicat a la revista Ecological Solutions and Evidence de la British Ecological Society. En aquest estudi, van escampar 30 càrregues de polpa de cafè sobre una superfície degradada de 35 × 40m a Costa Rica i van marcar una zona de mida similar sense polpa de cafè com a control.

Després de només dos anys, la zona tractada amb pasta de cafè tenia un 80% de coberta de dosser en comparació amb un 20% a la zona de control. El dosser de la zona de pasta de cafè també era quatre vegades més alt que el de la zona de control.

Els investigadors també van trobar que al cap de dos anys, els nutrients, inclosos el carboni, el nitrogen i el fòsfor, es van elevar significativament a la zona tractada amb pasta de cafè en comparació amb el control. Aquesta és una troballa prometedora atès que les antigues terres agrícoles tropicals sovint estan molt degradades i la mala qualitat del sòl pot endarrerir la successió forestal durant dècades.

Com a producte de rebuig àmpliament disponible i ric en nutrients, la pasta de cafè pot ser una estratègia de restauració forestal rendible. Aquestes estratègies seran importants si volem assolir objectius globals ambiciosos per restaurar grans superfícies forestals, com ara els acordats als acords de París del 2015.

El Dr. Cole, un dels investigadors de l’estudi, va comentar que els hi agradaria ampliar l’estudi provant aquest mètode en diversos llocs degradats del paisatge. A més a més, es podria provar amb altres tipus de productes agrícoles no comercials, com ara les closques de taronja.

“Aquest estudi pot ser un punt de partida per a altres investigadors i indústries per examinar com podrien fer la seva producció més eficient creant vincles amb el moviment global de restauració“, paraules del Dr. Cole.

 

Font de la notícia i foto: Communicaffe.