facebookPixel Càpsules de cafè per detectar la covid-19 - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
13 d'abril de 2021 gremicafe

Càpsules de cafè per detectar la covid-19

capsules cafe per detectar la covid-19

 

L’investigador en química orgànica Vittorio Saggiomo, ha descobert una manera de detectar la covid-19 a casa amb un procés de fabricació i distribució fàcil i àgil, tal com afirma Vilaweb en la seva notícia publicada.

Vittorio Saggiomo, és un químic orgànic del grup de bionanotecnologia del centre universitari de recerca Wageningen, als Països Baixos. I durant tots aquests mesos ha estat investigant un mètode per detectar la covid-19 que la gran majoria de la població hi tingués accés, barata i eficaç. El seu equip ha publicat les conclusions de la seva investigació i està previst que el revisin més científics.

Actualment coneixem i segurament que ja ens han fet algun dels tests per detectar la covid-19; PCR o test d’antígens. Aquest últim, molt més ràpid, accessible i econòmic no és tan eficaç com les PCR, ja que tan sols identifiquen a les persones amb càrregues virals elevades. I conseqüentment, hi ha persones infectades que obtenen un resultat fals negatiu.

Així doncs, gràcies al descobriment de Vittorio Saggiomo, ha aconseguit una barreja d’ambdues proves. A través del mètode “amplificació isotèrmica via bucle” (LAMP), i la combinació i la substància que canviï de color segons el valor del pH de la mostra de reacció, augmenta l’acidesa de la mostra, i permetria veure de forma visual si el resultat és positiu o negatiu. Aquest descobriment permet que les reaccions de LAMP es duen a terme a una temperatura fixa (al voltant de 65 °C).

El següent pas va ser evitar distribuir un aparell exclusiu per fer aquestes proves, així doncs, l’investigador va buscar un mecanisme alternatiu que complís amb els requisits del sistema LAMP. Finalment, va descobrir unes substàncies anomenades materials de canvi de fase que absorbeixen energia (calor) en fondre’s i així mantenen una temperatura constant.

Va trobar una cera que complia amb el seu objectiu i va construir un dispositiu que allotgés els tubs de reacció LAMP i els trossos de cera. Ara només calia introduir-ho en algun altre material que permetés escalfar-se a la temperatura adequada. Mentre es feia el cafè, va ser quan ho va veure; amb les càpsules de cafè estil Nespresso®.

Després de fer diverses proves per escalfar el dispositu “CoroNaspresso“, va optar per una simple olla amb aigua bullent a foc lent. I el resultat va ser positiu, van provar-ho amb mostres de sis persones de l’equip i va identificar correctament tres casos de covid-19, amb un color diferent de les proves negatives.

Així doncs, aquesta prova amb les càpsules, seria molt fàcil de produir en quantitats milionàries. Tothom seria capaç de treure’s una mostra i escalfar les càpsules per obtenir-ne els resultats.

 

Font notícia: Vilaweb