Dos joves gallecs, fundadors de Verdadero Café, estan provant de reutilitzar els pòsits de cafè com a fertilitzant, un repel·lent d’insectes que també estimulant per als cucs, molt adequats per al sòl.
Aquest projecte que han posat en marxa, tracta de testejar les possibilitats que pot oferir aquest residu per l’agricultura i aconseguir l’objectiu de zero residus.
Gustavo, va iniciar aquest projecte després de donar voltes a com podia utilitzar les restes de cafè, ja que és la beguda més consumida al món, i genera molts residus.
A partir d’aquí i sabent que els pòsits encara contenen cafeïna, i que aquesta espanta formigues, caragols, i altres insectes, va pensar a provar d’utilitzar aquest residu com a fertilitzant.
Així doncs, els pòsits que es generen cada dia a les màquines de cafè s’utilitzaran per protegir els seus tomàquets, i així poder tancar el cercle en un exercici de pura economia circular.
Font foto i notícia: Lavozdegalicia