facebookPixel Cases prefabricades amb closques de cafè i plàstic reciclat - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
2 de juny de 2021 gremicafe

Cases prefabricades amb closques de cafè i plàstic reciclat

 

Una startup colombiana ha incorporat les closques de cafè com a matèria primera per la construcció de cases prefabricades lleugeres.

Aprofitant que Colòmbia és el major exportador de cafè en l’àmbit mundial,  l’empresa colombiana Fast Company, ha trobat un ús al residu que es genera durant el procés de torrat per fabricar el seu propi material.

Les cases prefabricades són resistents per aquest material híbrid de closques de cafè combinades amb plàstic reciclat. El material és lleuger, ignífug, durador i resistent als insectes.

Les estructures resultants poden ser utilitzades per petits habitatges o bé magatzems. Són econòmiques i es poden construir en una setmana en zones afectades per desastres naturals, àrees rurals i regions amb ingressos baixos.

Alejandro Franco, el directiu executiu de la startup, explicava que el procés de trobar amb el material idoni no va ser fàcil. Abans de trobar-se amb les closques de cafè, van provar amb diferents fibres naturals, des de serradures i arròs fins a herba i fibra de palma, combinades amb diferents tipus de plàstic reciclat. Finalment es va optar per la closca de cafè, ja que és més fort i sec que les altres fibres.

Una manera sostenible de reduir els residus procedents del procés de torrat i facilitar opcions d’habitatges econòmiques i en zones allunyades o en perill.

 

Font foto i notícia: Business Insider