facebookPixel Xavier de Erausquin, de BRACAFÉ, nou president del Gremi del Cafè de Catalunya - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
3 de juny de 2021 gremicafe

Xavier de Erausquin, de BRACAFÉ, nou president del Gremi del Cafè de Catalunya

 

L’Assemblea del Gremi de Torradors de Cafè de Catalunya va aprovar la candidatura presentada per Xavier de Erausquin, de Bracafé, pels pròxims dos anys davant del Gremi.

Xavier de Erausquin relleva a Lluís Saula que ho ha estat els darrers dos anys.

L’Assemblea manifesta la seva preocupació per la lenta remuntada de les vendes del sector, després de mesos de baixa o nul·la activat de la restauració a Catalunya.

El Gremi del Cafè reclama a la Generalitat que els bars, restaurants i locals d’oci nocturn recuperin l’aforament i els horaris que precisen per treballar i guanyar-se la vida.

 

El passat dilluns es va celebrar a Barcelona l’Assemblea Ordinària del Gremi de Torradors de Cafè de Catalunya, Gremi del Cafè presidida per Lluís Saula, president de l’entitat. Durant l’acte es van repassar les activitats del Gremi corresponents als exercicis 2019 i 2020, es va aprovar el pla d’accions pel 2021 i diversos punts de l’ordre del dia que incloïa una modificació dels estatuts de l’entitat. També es va aprovar la continuïtat del grup de compra agregada d’energia del Gremi del Cafè, i avançar en els projectes d’economia circular que estan en estudi.

En el punt corresponent de l’ordre del dia es va procedir a la votació i elecció del nou president i de la Junta Directiva que l’acompanyarà en els pròxims dos anys. L’acte de presa de possessió el va presidir Lluís Saula, president sortint.

La junta està composta per:

 • President: Xavier de Erausquin de GERMAN DE ERAUSQUIN,SA – BRACAFÉ
 • Vicepresident: Francesc Vitoria de CAFÈS VITÒRIA, SL
 • Secretari: Carlos Gótor de INCAFHISA/CAFÉS BOU
 • Tresorer: Julián Marcilla de AGRÍCOLA MARCILLA, SL-DIBARCAFÉ-
 • Vocal: Ramon Novell de CAFÈSNOVELL, SA
 • Vocal: Ramon Batalla de CAFÈS BATALLA 2000,SL
 • Vocal: Antoni Riera de CAFÈS TUPINAMBA,SA
 • Vocal: Joan Gener de CAFÈS GENER, SL
 • Vocal: Raül Pont de CAFÈS PONT
 • Vocal: Beatriz Mesas de CAFÈS CIANO
 • Vocal: Lluís Saula de CAFÈS SAULA, SA

 

 

Així mateix es va posar de manifest el malestar del sector a causa de la pandèmia del Covid-19 que ha aturat l’activitat de l’hostaleria i de la restauració, principals clients de les empreses torradores de cafè. A conseqüència de les decisions sanitàries, les empreses del Gremi han vist minvades les seves vendes, i obligats a mantenir una bona part de la plantilla en ERTO.

Per unanimitat es va acordar fer un prec des del Gremi del Cafè al Govern de la Generalitat de Catalunya, amb la finalitat que els bars, restaurants i locals d’oci nocturn recuperin l’aforament i els horaris que precisen per treballar i guanyar-se la vida.

En aquest sentit, el nou president del Gremi del Cafè, Xavier de Erausquin va manifestar: “Desitgem, URGENTMENT, formar part d’una nova normalitat en la nostra feina, de poder gaudir, amb totes les precaucions necessàries, d’un cafè de proximitat als llocs habituals. Tenim ganes de poder oferir el nostre millor cafè, acabat de torrar; tenim ganes de tornar a vendre cafè.”

Entre altres temes, es van presentar els resultats de la campanya publicitària La Botiga de Cafè més Gran de Catalunya i es va aprovar la continuïtat de la campanya cara al 2021.

 

Podeu descarregar la nota de premsa aquí.