facebookPixel Et descobrim altres utilitats del cafè - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
11 de juny de 2021 gremicafe

Et descobrim altres utilitats del cafè

Sabem que el cafè és una beguda que ens aporta molts beneficis, i que amb la correcta mesura, pot prevenir fins i tot algunes malalties.

Ara bé, sabem quins altres usos pot tenir el cafè? El cafè, a més a més de consumir-la en el nostre dia a dia, es pot utilitzar des de la higiene personal, fins a la llar i l’estètica. A continuació, et descobrirem algunes utilitats que potser desconeixies.

És un fantàstic adob natural per a les teves plantes. Els pòsits de cafè els pots utilitzar per adobar les teves plantes i jardí. Barreja els pòsits de cafè i un adob i les teves plantes lluiran un aspecte amb més brillantor.

Fa desaparèixer les olors desagradables. Si algun dia et trobes que no et pots desfer d’una olor estranya, sigui dins de la nevera o en una habitació, el cafè et pot ajudar. Posa cafè en un plat i situa’l a la zona on se senti aquesta olor, o bé en un sac petit dins de l’armari.

Ajuda a reduir la cel·lulitis. Si tens cel·lulitis o la pell taronja, pots utilitzar el cafè com a un exfoliant casolà. Per fer-ho, omple mitja tassa amb pòsits de cafè, afegeix oli d’oliva i una cullerada de sucre. Barreja-ho tot i amb la pell humida pots aplicar-hi aquest exfoliant i deixa-ho 20 minuts abans de retirar-ho.

Repel·lent perfecte contra les formigues. Si tens formigues a casa i no vols recórrer a productes tòxics, el cafè és el gran alternatiu ecològic i eficaç. Escampa els trossos de pòsits de cafè a la zona de les formigues i les espantaràs.

Elimina les olors que et quedin a les mans. Si després de cuinar, alls, ceba o peix, o netejar amb productes forts, et queda una olor que et costa desfer-te’n fins i tot amb llimona, et recomanem que utilitzis el cafè. Agafa uns quants grans de cafè o cafè mòlt, i frega’t bé les mans durant un minut. Després neteja’t les mans amb molta aigua.

Ús decoratiu per omplir florers i ambientador. Decora casa teva omplint els florers amb cafè, que imita la terra i a més a més ajudarà que les flors aguantin durant més temps, a la vegada que ambientes casa teva amb l’agradable olor de cafè.
Finalment, el cafè es pot utilitzar per a postres, des del típic tiramisú fins a smoothies, i moltes altres receptes culinàries.