facebookPixel Beure cafè pot reduir les malalties hepàtiques - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
28 de juny de 2021 gremicafe

Beure cafè pot reduir les malalties hepàtiques

 

Segons ha publicat la revista BMC Oublic Health, un nou estudi demostra que beure cafè, amb cafeïna o sense, està associat a una reducció del risc de patir una malaltia hepàtica. 

Els investigadors de les universitats de Southampton i Edimburg del Regne Unit, van trobar que qualsevol mena de cafè estava associat a un menor risc de desenvolupar i morir per una malaltia hepàtica crònica en comparació a no beure cafè, amb un benefici màxim de tres a quatre tasses per dia.

Els autors de l’estudi, van estudiar les dades del Biobanco del Regne Unit sobre 495.585 participants de consum de cafè en que se’ls va fer un seguiment durant 10,7 anys de mitjana per controlar qui desenvolupava una malaltia hepàtica crònica i afeccions hepàtiques relacionades.

En conclusió, les persones que bevien cafè tenien un 21% menys de risc de malaltia hepàtica crònica, un 20% menys de risc de malaltia crònica o fetge gras i un 49% menys de risc de mort per malaltia hepàtica crònica, en comparació dels que no bevien cafè. El benefici màxim es va observar en aquelles persones que prenien cafè mòlt, que conté alts nivells de Kahweol i cafestol, que han demostrat ser beneficiosos contra les malalties hepàtiques en animals.

Finalment, els autors també suggereixen què la investigació futura podria provar la relació entre el cafè i la malaltia hepàtica amb un control més rigorós de la quantitat de cafè consumida. I proposen validar les seves troballes en grups de participants més diversos.

Des del Gremi del Cafè de Catalunya, recordem que pels casos específics cal la supervisió d’un especialista mèdic.

 

Font: comunicaffe