facebookPixel Fórum Café entrevista al president del Gremi del Cafè, torradors de Catalunya, Xavier de Erausquin - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
8 de juliol de 2021 gremicafe

Fórum Café entrevista al president del Gremi del Cafè, torradors de Catalunya, Xavier de Erausquin

 

 

Fórum del Café va entrevistar el nou president del Gremi del Cafè, torradors de Catalunya, Xavier de Erausquin.

A l’inici de l’entrevista, en resposta als pròxims projectes previstos pel Gremi del Cafè, Xavier de Erausquin va criticar l’estat del sector en què es troba: “els torradors que formen part del gremi del cafè, han vist com les seves vendes baixaven considerablement a causa de les restriccions imposades per la Generalitat de Catalunya. Per aquest motiu, a través de les xarxes socials estem intentant dinamitzar el consum del cafè torrat a casa nostra, Km0”.

Seguint amb la importància de consumir cafè de proximitat, torrat a Catalunya, el president del Gremi va explicar els beneficis que comporta: “Entenem que el cafè torrat prop del consumidor final, no sols obté un benefici claríssim en matèria de qualitat, perquè hi ha menys temps entre el moment de torrar i el de consum, i això ens garanteix un millor sabor i aroma, si més no, també pel tema de reduir la contaminació provocada pel transport dels productes una vegada produïts i envasats. Evidentment, el cafè ens ve dels països d’origen, però una vegada arriba a Barcelona, contra menys moviment li donem, menys contaminació produïm.”

L’economia circular va ser un altra tema tractat a l’entrevista, on Xavier de Erausquin va explicar que els agremiats estan treballant conjuntament per aconseguir objectius com el residu zero. La compra agregada d’energia (Energia verda), els projectes amb empreses transformadores dels nostres subproductes i la comunicació dels avantatges per a la salut del consum regular de cafè.

En relació a la campanya de la “Botiga de cafè més gran de Catalunya“, destaca la importància d’ajuntar a través de la web del Gremi, la gran majoria d’opcions que es poden trobar a Catalunya. Podent oferir a les persones que viuen a Catalunya, tot el que necessitin en relació al cafè en un sol punt, i poder unificar els esforços de tots els agremiats.

 

Podeu llegir l’entrevista completa a la seva web.

 

Font notícia: Fórum Café