La dieta que seguim té un efecte directe en el risc de patir algunes malalties, entre elles la Covid-19. Així ho afirma un nou estudi publicat a la revista Nutrients liderat per investigadors de la universitat Northwestern University dels Estats Units.
El consum d’una o més tasses de cafè s’ha associat a una disminució d’un 10% en el risc de la Covid-19, en comparació a les persones que no bevien cafè. Les verdures són els altres aliments que ajudaven a reduir el risc, i en canvi, el consum de carn processada podria empitjorar.
El cafè ens aporta propietats antioxidants i antiinflamatòries. Així doncs, l’estudi realitzat a 40.000 persones del Regne Unit, va descobrir que el consum del cafè es correlaciona favorablement amb biomarcadors inflamatoris que també estan associats amb la gravetat i mortalitat de la Covid-19.
Finalment, el consum de cafè també s’ha associat a un menor risc de pneumònia en la població més adulta. L’estudi finalitza que és necessari ampliar la investigació per determinar més conclusions dels efectes del cafè contra la Covid-19.
Font notícia: Comunicaffe.