facebookPixel Cafès Pont aposta per la sostenibilitat per a reduir la seva petjada de CO₂ - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
19 de juliol de 2021 gremicafe

Cafès Pont aposta per la sostenibilitat per a reduir la seva petjada de CO₂

cafes pont instalacio fotovoltaica sabadell

 

Cafès Pont realitza una instal·lació fotovoltaica d’autoconsum en la seu de Sabadell. Aquesta inversió suposa una important reducció de les emissions de CO₂ i una disminució considerable del consum energètic tradicional d’aquest emplaçament.

Cafès Pont, en la seva aposta per un desenvolupament més sostenible, ha dut a terme la instal·lació de 220 panells solars en la seu situada a Sabadell, per a proveir d’energia fotovoltaica les seves instal·lacions. Una actuació que s’afegeix a la instal·lació, en 2011, de gairebé 70 plaques solars en la delegació de Tarragona.

La instal·lació fotovoltaica realitzada en la coberta de la nau situada en l’Av. de Rafael Casanova de Sabadell comptarà amb un 74% d’aprofitament d’energia i una producció anual de més de 120,818 KWH, aconseguint una menor dependència energètica de tercers.

Amb aquesta iniciativa, el consum d’energia de les instal·lacions de Cafès Pont serà molt més sostenible i contribuirà a l’estalvi energètic, ja que permetrà reduir la petjada de carboni equivalent a 47,36 TCO2 ep durant el primer any i més de 1042 TCO2 ep en un termini de 25 anys.

Es tracta d’una energia renovable i neta, generada directament pel sol i que no requereix cap mena de combustió, de manera que no produeix pol·lució tèrmica ni emissions de CO₂, les quals afavoreixen l’efecte d’hivernacle.

A més de la important millora de la competitivitat i la sostenibilitat que suposa l’energia fotovoltaica d’autoconsum per a Cafès Pont, l’empresa torradora de cafè, que compta amb gairebé 70 anys d’història a Sabadell, també contribuirà a reduir l’impacte mediambiental a la ciutat.

D’altra banda, Cafès Pont també està duent a terme una substitució progressiva de la seva flota de distribució i dels vehicles comercials per vehicles híbrids elèctrics.

Juntament amb la qualitat del producte, la responsabilitat social és un dels principals valors de Cafès Pont. Per aquest motiu, inverteix constantment en el desenvolupament de metodologies cada vegada més sostenibles per a reduir la petjada de CO₂ i contribuir a un futur més ecològic, social i responsable.