facebookPixel Reutilitza els pòsits de cafè pel jardí i per la cura de la pell - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
6 de setembre de 2021 gremicafe

Reutilitza els pòsits de cafè pel jardí i per la cura de la pell

Si utilitzes cafeteres tradicionals, sense càpsules, et donem alguns consells per poder reutilitzar els pòsits de cafè pel teu jardí, la cura de la teva pell o fins i tot cuinar.

Reutilitzar els pòsits de cafè al teu jardí

El cafè està ple de nutrients que poden ajudar a les plantes a prosperar. Et donem algunes idees de com reutilitzar els pòsits de cafè al teu jardí de la manera més ecològica:

Compostatge de pòsits de cafè

Pots posar els pòsits de cafè directament al compost. Li donarà varietat al teu abono, i gràcies a la matèria verda que porta el cafè, alliberarà micronutrients com el nitrogen, que permetrà produir abonament ric per beneficiar a les teves plantes i flors.

Grans de cafè com fertilitzant

Pots empolvorar els pòsits de cafè utilitzats directament als tests de flors. Gràcies al nitrogen, un element essencial pel jardí, i també al calci, potassi, fòsfor, ferro i magnesi, podran estimular el creixement del jardí.

Dissuadir plagues

Si el gat del teu veí utilitza el teu jardí com a caixa d’arena, pots provar de posar els pòsits de cafè escampats, això pot ajudar a dissuadir-lo. Per altra banda, els llimacs i caragols tampoc els hi agradarà venir, gràcies a la cafeïna dels pòsits del cafè.

 

Per altra banda, el cafè també pot servir per a la cura personal, et donem alguns consells:

Protecció de la pell

Els pòsits de cafè porten antioxidants i propietats antiinflamatòries per a donar suport a la regeneració cel·lular, la qual cosa el converteix en un ingredient antienvelliment brillant. El contingut de cafeïna també pot ajudar a reduir les ulleres i les bosses sota els ulls.

Per aplicar-ho, barreja oli de coco amb els pòsits de cafè ja refredats, i remena-ho fins a fer-ne una pasta. Aplica-ho directament sobre la pell sota els ulls, i deixa-ho actuar deu minuts, abans d’esbandir-ho amb aigua tèbia.

Exfoliant

Utilitza els pòsits de cafè com un exfoliant natural, i obtindràs una pell tersa i suau.

Barreja els pòsits de cafè amb oli de coco, i crea una pasta. Podràs eliminar la brutícia i la pell morta del teu cos.

 

Font notícia: Comunicaffe