facebookPixel Reflexions entorn el cafè: "Sense cafè no soc persona" - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
17 de setembre de 2021 gremicafe

Reflexions entorn el cafè: “Sense cafè no soc persona”

reflexions cafe 1

El cafè, gràcies a la cafeïna, ens desperta i ens ajuda a afrontar el dia amb ganes i energia. No sé si a vosaltres us passa, però jo sense cafè no soc persona. Sona el despertador i amb els ulls encara tancats m’aixeco del llit i em dirigeixo a la cuina. Col·loco la tassa i pitjo el botó de la cafetera per prendre el primer cafè del dia. És un dels millors plaers del matí. Potser hi dedico massa poc temps, un parell o tres de minuts, però són uns minuts de tranquil·litat, deixant de banda la feinada que m’espera al llarg del dia. El meu primer cafè és curt, intens i sense sucre, per tal d’assaborir el seu aroma una bona estona.

Això m’ha fet pensar que el cafè és molt més que una beguda estimulant que ens ajuda a despertar-nos. En ple segle XXI s’ha convertit en una veritable eina social. Diàriament, i a qualsevol hora, escoltem o proposem l’expressió “t’invito a un cafè“. És una oferta difícil de refusar i l’excusa perfecta per compartir idees, fer negocis o simplement retrobar-nos amb algú. La nostra cultura és cafetera i beure cafè s’ha convertit en un hàbit quotidià imprescindible.

 

Eva Salvat, periodista

eva.salvat@gremicafe.cat