facebookPixel El canvi climàtic afecta el subministrament del gra de cafè - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
19 de setembre de 2021 gremicafe

El canvi climàtic afecta el subministrament del gra de cafè

 

L’onada de fred i la sequera a Brasil amenaça la producció de cafè per als pròxims dos anys.

El mes de juliol ha sigut un mes estrany per un dels principals productors de cafè. El fred acompanyat de neu, i una sequera extrema estan provocant que la collita del 2022 no pugui recuperar els estocs. Segons Carlos Mera, director d’Investigació del Mercat de Commodities Agrícolas de Rabobank a Londres, encara és aviat per avaluar la magnitud real dels danys provocats, però estimen que la producció disminuirà entre dos i sis milions de saques menys, un marge enorme.

El mercat del cafè, tocat ja per la crisi logística i les restriccions derivades de la covid-19 (sobretot a Vietnam, un dels altres grans productors mundials de cafè), suma ara aquesta mala notícia provocada pel canvi climàtic. A més, a causa que el cafè és una planta que creix per cicles (té un any bo i un any dolent), aquesta mala temporada pot afectar els anys següents. La sequera ha provocat que molts arbres joves hagin mort o s’hagin hagut de replantar, i cal tenir en compte que un arbre tarda tres anys a donar fruit.

Podeu seguir llegint la notícia a El País.