facebookPixel El cafè i la cafeïna poden reduir el risc de càlculs renals segons un nou estudi - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
25 d'octubre de 2021 gremicafe

El cafè i la cafeïna poden reduir el risc de càlculs renals segons un nou estudi

 

Un nou estudi que va utilitzar dades genètiques de centenars de milers de persones suggereix que el consum diari de cafè i cafeïna pot prevenir els càlculs renals. “Consum de cafè i cafeïna i risc de càlculs renals: un estudi aleatoritzat mendelià” es va publicar en el American Journal of Kidney Diseases (AJKD) de la National Kidney Foundation (NKF).

“Les nostres troballes mostren que passar de, per exemple, una tassa al dia a 1.5 tasses al dia, redueix el risc de càlculs renals en un 40 per cent”, va dir la coautora de l’estudi, Susanna C. Larsson, PhD, Institute of Environmental Medicina, Institut Karolinska, Estocolm. “Les nostres troballes suggereixen fortament que el consum regular de cafè redueix el risc de formació de càlculs renals”.

Els investigadors van utilitzar dades d’un total de 571.657 participants amb càlculs renals de dos estudis, inclosos 395.044 participants de l’estudi UK Biobank i 176.613 participants d’un altre estudi conegut com l’estudi FinnGen.

“L’elegant disseny d’aquest estudi, que aprofita les variants genètiques associades amb un major consum de cafè i cafeïna, reforça l’evidència que el cafè i la cafeïna poden prevenir els càlculs renals”, va dir Kerry Willis PhD, director científic de la NKF. “Donada la prevalença cada vegada major de càlculs renals als Estats Units i la morbiditat associada, seria genial si aquesta resultés ser una nova estratègia de prevenció que sigui accessible i assequible”.

 

Més informació sobre l’estudi a Comunicaffe