facebookPixel Un nou estudi determina les tasses de cafè per evitar ictus i la demència - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
26 de novembre de 2021 gremicafe

Un nou estudi determina les tasses de cafè per evitar ictus i la demència

 

L’estudi realitzat pels investigadors de la Universitat Mèdica de Tianjin (la Xina) han analitzat dades de 365.682 adults sans amb edats compreses entre els 50 i els 74 anys.

Hi ha molts estudis que analitzen contínuament els beneficis del cafè. Ara, aquest nou estudi assenyala que beure cafè o te pot reduir el risc d’accident cerebrovascular i de demència. L’informe es va publicar a la revista ‘PLoS Medicine’, i va recopilar dades d’adults sans d’entre 50 i 74 anys. En aquesta mateixa línia, l’informe indica que beure cafè també s’associa amb un menor risc de demència posterior a un accident cerebrovascular.

Els resultats aconseguits per aquest informe indiquen que les persones que bevien de 2 a 3 tasses de cafè, o de 3 a 5 tasses de te al dia, tenien una menor incidència d’accident cerebrovascular o demència. En concret, un 32% menys de risc d’accident cerebrovascular (HR, 0,68, IC del 95%, 0,59-0,79; P <0,001) i un 28% menys de risc de demència (HR, 0,72, IC del 95%, 0,59-0,89; P = 0,002) en comparació amb els que no bevien cafè ni te. Així mateix, la ingesta de cafè sol o en combinació amb te també es va associar amb un menor risc de demència posterior a un accident cerebrovascular.

Tot i aquest estudi, recomenem que les persones amb risc de patir alguna malaltia cerebrovascular consultin amb el seu metge la quantitat de cafè o te que pot ingerir al dia.

 

Font notícia: El Confidencial