facebookPixel El cafè i les festes de Nadal: "Àpats nadalencs, sobretaules amb bona companyia i un bon cafè" - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
14 de desembre de 2021 gremicafe

El cafè i les festes de Nadal: “Àpats nadalencs, sobretaules amb bona companyia i un bon cafè”

 

Nadal és una època especial i màgica, plena de tradicions. La festivitat ens evoca als grans menjars amb la família i els amics. Canelons, escudella i carn d’olla, sarsuela de marisc, rostit… i de postres, els tradicionals torrons, neules i polvorons. I arribats a aquest punt, és imprescindible una bona sobretaula, amb un bon cafè. És el moment ideal per preparar i vestir aquesta beguda de forma exclusiva, la protagonista de les tertúlies que poden allargar-se fins a la mitjanit.

Caputxino, americà, espresso, tallat, cigaló, irlandès, bombó… les opcions són infinites, però cal donar-los un plus de festivitat i preparar-los amb detall, segons els gustos dels comensals. El podeu acompanyar amb una mica de licor, nata, canyella o vainilla per a donar-los un sabor i aroma especial. I si voleu sorprendre els vostres convidats, el podeu vestir amb un caprici dolç: xips de xocolata, galetes, fruit secs picats o una mica de coco ratllat.

Per tant, si us agrada el cafè, no deixis de prendre’l després de dinar o sopar per facilitar la digestió, ja que la cafeïna estimula l’alliberament d’enzims del pàncrees, permetent una digestió més ràpida dels greixos i les proteïnes de l’estómac. Així et sentiràs més lleuger, amb més energia i motivació. Gaudiu les festes en família i bona companyia, amb una bona dosi de cafè com a plaer destacat de qualsevol àpat nadalenc.

 

Bons cafès i bones festes!