facebookPixel Una fundació d'Uganda per trencar la pobresa intergeneracional - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
11 de gener de 2022 gremicafe

Una fundació d’Uganda per trencar la pobresa intergeneracional

 

Segons ha explicat el fundador de NUCAFE, Joseph Nkandu, en una entrevista feta a Comunicaffe, va crear la cadena de subministrament de cafè a Uganda amb l’objectiu d’eliminar la pobresa intergeneracional del país.

La Fundació E4Impact promou i fa operatives associacions guanyadores entre empreses italianes i africanes. Llegim sobre com Joseph Nkandu s’ha convertit avui en el major ocupador de la indústria del cafè a Uganda, reunint 1,5 milions de petits agricultors organitzats en 200 entitats empresarials de diversos tipus gràcies al model de propietat dels agricultors del seu invent.

Nkandu explica com s’ha convertit en el major ocupador de la indústria del cafè a Uganda: “A través de l’organització de més d’1,5 milions de petits productors de cafè en 215 cooperatives i associacions de agricultors, invertint en fàbriques que processen cafè, NUCAFE ha creat oportunitats empresarials, laborals i laborals per a aquells que treballen a la xarxa híbrida NUCAFE. Les cooperatives i fàbriques de NUCAFE donen feina directament a més de 300 treballadors directament i més de 1.000 de manera indirecta. NUCAFE també proporciona habilitats empresarials i tècniques que permeten als joves trobar oportunitats d’ocupabilitat a la cadena de valor del cafè”.

 

Nkandu va crear NUCAFE per dos principals motius, per trencar amb la pobresa intergeneracional del seu país, i perquè els consumidors de cafè puguin gaudir d’un cafè amb rostre humà:

“Vaig crear NUCAFE per trencar la pobresa intergeneracional entre els petits productors de cafè que treballen per produir el cafè que el món gaudeix, però els agricultors i els seus fills estan sempre en crisi sense arribar a fins de mes. Per tant, vaig crear NUCAFE per demostrar al món que el negoci està pensat per oferir una solució i que pots dirigir un negoci amb èxit sense cobdícia i sense posar en desavantatge els agricultors.

Volia que els consumidors gaudeixin amb un cafè amb rostre humà; negoci de cafè que parla de sostenibilitat i resol problemes socials en lloc de crear problemes. Avui, la contribució de NUCAFE parla d’una sèrie d’ Objectius de Desenvolupament Sostenible, com ara SDG1, SDG5, SDG8, SDG9, SDG10, SDG11, SDG12, SDG13, SDG17.”

 

Llegeix l’entrevista sencera a Comunicaffe.