facebookPixel Reflexions entorn el cafè: origen i torrat del cafè, de Colòmbia a Catalunya - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
22 de febrer de 2022 gremicafe

Reflexions entorn el cafè: origen i torrat del cafè, de Colòmbia a Catalunya

 

Fins fa poc el cafè era un producte industrialitzat i no se’n coneixia la traçabilitat. Però actualment els consumidors som més exigents i volem saber d’on ve el cafè que consumim, qui l’ha torrat i a on s’ha realitzat el procés.

La producció mundial de cafè es concentra bàsicament en 7 països: Brasil, Vietnam, Colòmbia, Indonèsia, Etiòpia, Hondures i l’Índia. El meu avi sempre deia que el cafè colombià és el millor cafè del món. I quanta raó tenia. Aquest país sud-americà posseeix condicions climàtiques molt favorables i una llarga tradició en la producció de cafè de gran qualitat. És evident que aquestes qualitats no les tenim als països europeus, i, per tant, necessitem importar el cafè dels països origen per a poder consumir-lo.

El que si tenim són grans torradors de cafè, que processen el gra, el torren, fan mescles, l’aromatitzen, l’envasen i el venen arreu. I els hem de cuidar, hem de protegir la nostra indústria i els seus treballadors, perquè la seva tasca perduri en el temps. Alhora en sortirem beneficiats, gaudint dels avantatges de la proximitat i la sostenibilitat que ens ofereix el cafè torrat a casa. Es tracta d’un cafè de gran qualitat i 100% natural, sense conservants ni additius, positiu pel planeta.

Catalunya està vivint un boom de torradors de cafè. Aprofitem-ho!

 

Eva Salvat, periodista

eva.salvat@gremicafe.cat