facebookPixel Beneficis de beure cafè abans de fer exercici físic - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
1 de març de 2022 gremicafe

Beneficis de beure cafè abans de fer exercici físic

Són molts els estudis que demostren beneficis de beure cafè per la salut de les persones. I en algunes ocasions, ja hem sentit a parlar com el cafè pot ajudar a millorar el rendiment esportiu, i també a perdre pes si ens el prenem una hora abans de practicar esport. En aquest cas, uns científics de la Universitat de Granada es van plantejar si la cafeïna afavoria també a l’oxidació de greixos. 

L’estudi, dirigit per Francisco José Amaro-Gahete, del Departament de Fisiologia de la Universitat de Granada, va ser publicat per la revista ‘Journal of the International Society of Sports Nutrition‘, es va centrar en com afectava la crema de greixos la ingesta d’un cafè carregat (d’uns 3mg/kg) mitja hora abans de practicar exercici aeròbic.

Hi van participar 15 homes de 32 anys, i es van sotmetre a una prova de ciclisme composta per 4 sessions, i en diferents condicions, i es va calcular l’oxidació de greixos que es produïa en cada situació estandarditzant les condicions prèvies a la prova.

 

Resultats i conclusions de l’estudi

Un cop finalitzat l’estudi, els científics van poder concloure que els majors nivells de cremar els greixos s’aconseguien amb els participants que van ingerir la dosis de cafè en horari de tarda.

Així i tot, els que ho van practicar el matí també van veure com l’oxidació de greixos augmentava, però no en el mateix nivell.

Amaro-Gahete va concloure: “Els resultats del nostre estudi han posat de manifest que la ingesta aguda de cafeïna 30 minuts abans de realitzar una prova d’exercici aeròbic va augmentar la màxima oxidació de greixos durant l’exercici independentment de l’hora del dia”.

 

Font notícia: Vozpopuli