facebookPixel Cafès Pont commemora el seu 70 Aniversari: una fita que consolida la marca i obre la porta a nous projectes - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
3 de març de 2022 gremicafe

Cafès Pont commemora el seu 70 Aniversari: una fita que consolida la marca i obre la porta a nous projectes

 

Des d’un petit negoci que va néixer a la ciutat de Sabadell, a una de les empreses torradores de cafè més consolidades del sector.

Els seus inicis es remunten a l’any 1952, quan els germans Armand i Feliu Pont van emprendre un negoci de venda de cafès, en una petita botiga al carrer Sant Antoni de Sabadell. En els anys següents, gràcies a l’èxit del negoci, van ser necessàries diverses ampliacions de les seves instal·lacions i, finalment, el trasllat a un nou local en el mateix carrer.


En 1973 l’empresa va adquirir una nau industrial de 4.000 m² a la ciutat, per a poder atendre la creixent demanda, amb la incorporació de torradores i maquinària d’última tecnologia amb major capacitat productiva, així com un espai logístic per a la recepció del cafè verd d’origen i per a la planta envasadora.

Actualment, Cafès Pont és una de les principals empreses productores i comercialitzadores de cafè, amb una producció anual de més d’1 milió de quilos de cafè. Amb presència destacada en el canal HORECA i també en Gran Distribució. Compta amb 6 delegacions entre Catalunya i Balears, i exporta a diferents països de la Unió Europea i Àsia.

Enguany, també serà present en Saló Alimentària, que se celebrarà en el recinte firal Gran Via de Barcelona, del 4 al 7 d’abril. Els visitants podran conèixer de primera mà la gamma de cafès per a professionals i de gran consum, així com les últimes novetats de la marca, en l’estand 325, situat al Carrer E del Pavelló 2 d’Alimentació.

 

Mantenir la premissa de qualitat i creixement sostenible

La qualitat continua sent, després de setanta anys, la premissa de Cafès Pont, que s’ha guanyat la confiança de milers d’establiments i consumidors. Per això, la major part de la seva inversió està enfocada en l’optimització dels processos que intervenen en la qualitat del producte final: des de la selecció del cafè verd en origen, al tast i l’ajust realitzats per experts, el torrat diari amb maquinària d’última generació i l’envasament, mitjançant sistemes i materials especials, per a conservar la frescor, aroma i característiques del cafè acabat de torrar.

Un altre dels grans objectius de Cafès Pont és contribuir a un futur més ecològic, social i responsable. Per aquest motiu, ha enfocat la seva estratègia en la comercialització del cafè en gra, ja que es tracta d’un producte més natural i que no genera residus a diferència del cafè en càpsules.

En aquest sentit, està desenvolupant noves línies de cafè en gra gurmet de la gamma Collection per al canal de gran distribució, així com productes amb certificació mediambiental i ecològica. Entre els seus productes certificats es troba Sanjami, un cafè en gra utilitzat en el canal professional (HORECA) que compta amb el segell Rainforest Alliance. Natur (HORECA) i Collection ECO N73 (gran distribució) són cafès Bio, certificats per la CCPAE, procedents del cultiu ecològic.

D’altra banda, inverteix constantment en el desenvolupament de metodologies cada vegada més sostenibles per a reduir la petjada de CO₂, com la instal·lació de plaques fotovoltaiques en la seu de Sabadell i la delegació de Tarragona, o el reemplaçament gradual de la seva flota comercial per vehicles híbrids. També, està duent a terme la substitució progressiva dels seus envasos per formats 100% reciclables i compostables, fent així extensible la seva preocupació per la sostenibilitat en tot el procés productiu.