facebookPixel Augmenta l'interès en relació amb els beneficis del cafè i la salut de les persones - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
10 de març de 2022 gremicafe

Augmenta l’interès en relació amb els beneficis del cafè i la salut de les persones

beneficis cafe salt persones gremi cafe catalunya

 

L’interès i curiositats dels beneficis del cafè per la salut de les persones ha augmentat en més de 650% en els darrers 12 mesos (febrer 2021 – febrer 2022).

Així ho demostra una anàlisi fet per l’ Institut d’Informació Científica sobre el Cafè (ISIC), amb l’objectiu d’entendre millor els nivells de coneixement públic actuals i abordar qualsevol necessitat d’informació sobre investigació científica i sanitària amb el cafè i la cafeïna.

Les principals cerques dels temes de salut van des dels nivells de consum de cafeïna, el valor nutricional, i les associacions entre el cafè i una sèrie d’àrees comunes de salut. Entre les cerques, destaca el terme “beneficis del cafè negre“, que va augmentar en un 1.450% durant l’últim any.

 

Els 10 termes més buscats

  1. Contingut de cafè i cafeïna
  2. Cafè i nutrició
  3. Cafè i deshidratació
  4. Cafè i descafeïnament
  5. Cafè i hipertensió arterial
  6. Cafè i metabolisme
  7. Cafè i demència
  8. Cafè i aroma
  9. Nivells de consum de cafeïna
  10. Cafè i dormir

 

Una altra enquesta, encarregada per ISIC, també va indicar un canvi d’hàbits a conseqüència de la pandèmia. Com a conclusions, podem extreure que el 42% dels enquestats van augmentar el consum de cafè, un 32% acostumen a beure cafè per interrompre el dia o relaxar-se, i finalment, el 35% dels bevedors de cafè can afirmar que ara apreciaven més les seves pauses de cafè.

El doctor JW Langer, metge, conferenciant i periodista científic, va comentar aquestes tendències emergents: “Ara, una nova generació de persones comença a apreciar els components nutricionals complexos de la seva beguda matutina de confiança i els efectes beneficiosos addicionals per a la salut que el consum regular i moderat pot oferir com a part d’una dieta equilibrada. Un fet que es recolza en un volum creixent de recerca científica”.

 

L’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) conclou que el consum moderat de cafeïna, d’uns 400 mg de cafeïna al dia, o l’equivalent a fins a 5 tasses, es pot gaudir realment com a part d’una dieta equilibrada i saludable i un estil de vida actiu.

 

 

Font notícia: www.comunicaffe.com