facebookPixel Reflexions entorn el cafè: la febre del cafè d'especialitat - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
18 de març de 2022 gremicafe

Reflexions entorn el cafè: la febre del cafè d’especialitat

cafe especialitat gremi cafe

 

M’encanta gaudir d’un cafè mentre plou, en una cafeteria i amb una llibreta en blanc. És el moment perfecte per inspirar-me i reflexionar. Us heu preguntat mai com és el cafè d’especialitat? Jo l’acabo de descobrir. El tinc entre les mans, me’l miro i l’oloro amb delicadesa, no vull que s’acabi. Curt i intens.

El cafè d’especialitat o “specialty coffe és un cafè de la més alta qualitat, amb cafè d’un sol origen. Entrant en tecnicismes, el cafè d’especialitat és aquell que l’Specialty Coffee Association (SCA) classifica per sobre de 80 punts de 100, i es distingeix pel seu aroma, sabor i absència de defectes. Tot confirmat per tastadors professionals. Els cafès que obtenen menor puntuació són considerats comercials, entre 60 i 80 punts.

Si voleu comprar cafè d’especialitat, us heu de fixar en l’etiqueta del cafè. Ha d’incloure l’origen, el productor, la varietat del gra, l’altura, el procés, les notes de tast i la data de torrat. Són molts els locals i cafeteries que preparen aquest tipus de beguda prèmium, gairebé de luxe, fruit de la demanda del mercat actual. Perquè el cafè sigui considerat d’especialitat per un tastador professional requereix molt de treball i coneixement per part de l’agricultor.

Quan proveu el cafè d’especialitat, us serà difícil deixar de prendre’l!

 

Eva Salvat, periodista

eva.salvat@gremicafe.cat