facebookPixel Els residus de cafè podrien algun dia ajudar a detectar les ones cerebrals, segons un nou estudi - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
24 de març de 2022 gremicafe

Els residus de cafè podrien algun dia ajudar a detectar les ones cerebrals, segons un nou estudi

 

Els investigadors informen de la primera aplicació de pòsit de cafè usat com a recobriments d’elèctrodes respectuosos amb el medi ambient per a mesures de neuroquímica sensibles. El material podria ajudar els científics a controlar millor l’activitat cerebral i detectar nivells minúsculs de neurotransmissors.

Els investigadors presentaran els seus resultats a la reunió de primavera de l’ American Chemical Society (ACS).

La investigadora principal Ashley Ross, Ph.D., i el seu equip han demostrat que els elèctrodes recoberts amb carboni d’aquests residus poden detectar traces de nivells de biomolècules in vitro. Segons Ross, aquest és el primer exemple de cafè residual que es reutilitza per a aplicacions de biodetecció.

 

El procediment

Van assecar el marc de cafè utilitzat i els van escalfar en un forn de tubs a uns 1.300 F. A continuació, van afegir el material a una solució d’hidròxid de potassi per activar el carbó i obrir forats a l’estructura.

Aleshores, els investigadors van tornar a escalfar la barreja amb nitrogen gas per eliminar qualsevol subproducte no desitjat. El que quedava era una pasta de tinta plena de taques de carboni porós. Com a pas final, els investigadors van diluir el fang amb aigua, en la qual van submergir els elèctrodes de fibra de carboni per cobrir-los amb una capa de carboni porós gairebé cent vegades més prima que el diàmetre d’un cabell humà.

 

Font de la notícia: Comunicaffe