facebookPixel El preu de l'Aràbica es dispara davant del risc de gelades a Brasil - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
19 de maig de 2022 gremicafe

El preu de l’Aràbica es dispara davant del risc de gelades a Brasil

 

 

Els futurs del cafè aràbica a Nova York es van disparar, a causa de l’augment en el risc de gelades al Brasil.

L’Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica (NOAA) dels Estats Units va emetre ahir un pronòstic que diu que les temperatures al sud del Brasil, una zona que inclou moltes de les regions productores de cafè del país, podrien ser afectades per les gelades el 16 de maig. És probable que les temperatures es mantinguin per sota del normal, fins al 19 de maig.

Els distribuïdors van dir que el mercat havia venut per sobre del disponible després de caure més d’un 10% durant l’últim mes. Les perspectives de collita més baixes a Colòmbia també van donar suport.

La Federació Nacional de Cafeters de Colòmbia ha informat que la producció de cafè del país per a l’any del cafè actual d’octubre de 2021 a setembre de 2022 podria disminuir un 13,80% des de les estimacions anteriors de 14,50 milions de bosses. Això suposaria un descens del 10% respecte a l’any anterior del cafè.

La caiguda de la producció es deu a la persistència de pluges excessives que s’ha experimentat durant la fase de desenvolupament de la cirera, ja que Colòmbia continua afectada per les pluges intensives provocades per un segon any consecutiu de les condicions meteorològiques de La Niña.

Així mateix, les exportacions també poden caure entre els 11,50 i els 12,00 milions, enfront dels 13 milions de bosses exportades durant l’any cafè anterior.

 

Font notícia: Comunicaffe