facebookPixel La Generalitat de Catalunya vol crear un nou impost sobre les càpsules de cafè - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
20 de maig de 2022 gremicafe

La Generalitat de Catalunya vol crear un nou impost sobre les càpsules de cafè

 

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Catalunya ha llançat un esborrany per a modificar la llei de residus i incloure una taxa d’entre 0,1 i 0,2 euros en la compra de cigarrets, als envasos d’un sol ús, les càpsules de cafè i a l’excés de plàstic d’embalatge utilitzat pels supermercats.

Amb aquest nou impost es pretén recaptar prop de 200 milions d’euros, i està previst que per a principis de juliol s’obrirà la consulta pública.

El nou impost que es pretén aplicar a les càpsules de cafè, afectaria a tots els usuaris de bars i restaurants que usin càpsules de cafè d’alumini. Així doncs, els propietaris de bars i restaurants ja han manifestat que en cas que s’aprovi la llei, apujaran els preus. D’aquesta manera, s’imposarà l’IVA sobre el mateix impost exposant una doble recaptació per un mateix fet. El mateix passaria amb els supermercats. L’excés d’embalatge es traslladarà irremeiablement als consumidors, que pagaran de nou l’IVA sobre un impost.

 

Font de la notícia: Merca2.es