facebookPixel La quantitat exacta de cafè que hauries de beure al dia, segons una experta d'Harvard - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
23 de maig de 2022 gremicafe

La quantitat exacta de cafè que hauries de beure al dia, segons una experta d’Harvard

 

Estudis recents han associat la presa de cafè amb múltiples beneficis per a l’organisme, des d’una millora de la salut cardiovascular a una menor probabilitat de morir de manera prematura.

Uma Maidoo, és una psiquiatra formada a la Universitat de Harvard i autora de This is your brain on food, i ha assegurat que un consum de 3 cafès diaris és la tassa que caldria beure per a obtenir el màxim benefici per a la salut i, concretament, per al cervell. Així ho ha declarat en un article per a Cnbc.com, en el qual ha detallat un estudi en el qual els investigadors van analitzar tant el consum d’aquesta beguda com la salut cognitiva de 676 homes adults durant deu anys. Els autors del treball van trobar que els bevedors de cafè tenien menys de la meitat de la deterioració cognitiva que els que no el prenien i que els que bevien tres tasses al dia tenien el declivi més baix de tots els participants.

Una altra recerca, signada, en aquest cas, per la Universitat de Harvard, va examinar el risc de mort de 208.501 homes i dones durant més de 10 anys, i va concloure que els participants que bevien cafè tenien menys probabilitats de morir que els que no ho feien. A més, van notar que l’esperança de vida era major en aquells que bevien entre 3 i 5 tasses al dia.

Fa pocs anys, el cafè s’associava a malalties cardíaques, apoplexies, diabetis tipus 2, càncer pancreàtic, trastorns d’ansietat i més. De fet, fins a 1991, l’OMS ho catalogava com a possible carcinogen, però avui dia, s’han desmentit moltes d’aquestes informacions.

 

Font notícia: La Vanguardia