facebookPixel Beneficis del cafè i la memòria - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
7 de juny de 2022 gremicafe

Beneficis del cafè i la memòria

 

El 2017, un equip d’investigadors van presentar un informe que recollia les dades del seu últim estudi; durant 10 anys van analitzar a 676 homes d’avançada edat per veure si el cafè tenia relació amb la deterioració cognitiva, és a dir, l’efecte del cafè que podia ocasionar a la nostra ment. El resultat de l’estudi va concloure que aquells que bevien tres tasses al dia van obtenir els millors resultats.

La doctora Uma Naidoo, psiquiatre especialista en nutrició, ha enumerat en un article quines són les principals raons per les quals el cafè pot ajudar al cervell.

La cafeïna, que permet l’augment de la serotonina, ajuda a estabilitzar la barrera hematoencefàlica. També els polifenols, uns micronutrients que es troben en el cafè, poden prevenir l’obstrucció dels vasos sanguinis cerebrals. I no anaven a ser menys les concentracions de trigonel·lina que posseeixen els grans de cafè capaços d’activar els antioxidants.

Naidoo reconeix que no tots els components ajuden a la salut. Algunes substàncies contenen elements que augmenten el colesterol. La doctora aconsella seguir els seus passos a l’hora de prendre el cafè per a maximitzar els seus beneficis.

 

Font de la notícia: Business Insider