facebookPixel Els ocells i les abelles ajuden a la producció del cafè - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
24 de juliol de 2022 gremicafe

Els ocells i les abelles ajuden a la producció del cafè

abelles produccio cafe gremi cafe

 

Sense els ocells i les abelles, els agricultors de cafè veurien una caiguda del 25% dels rendiments dels cultius, una pèrdua d’aproximadament 1.066 dòlars per hectàrea de cafè.

 

Un nou estudi innovador descobreix que els grans de cafè són més grans i més abundants quan els ocells i les abelles s’uneixen per protegir i pol·linitzar les plantes de cafè.

Aquest estudi és important per a la indústria del cafè que mou 26.000 milions de dòlars, incloent els consumidors, agricultors i les corporacions que depenen de la mà d’obra no remunerada de la natura.

L’estudi a les Actes de l’Acadèmia Nacional de Ciències és el primer que mostra, utilitzant experiments del món real a 30 granges de cafè, que les contribucions de la natura, en aquest cas, la pol·linització de les abelles i el control de plagues per part dels ocells, són més grans combinades que les seves aportacions individuals.

Per a l’experiment, investigadors d’Amèrica Llatina i dels Estats Units van manipular plantes de cafè a 30 granges, excloent ocells i abelles amb una combinació de xarxes grans i bosses petites d’encaix. Van provar quatre escenaris clau: l’activitat dels ocells sols (control de plagues), l’activitat de les abelles sols (pol·linització), cap activitat d’aus i abelles i, finalment, un entorn natural, on les abelles i els ocells eren lliures de pol·linitzar i menjar insectes com el barrenador del cafè, una de les plagues més perjudicials que afecten la producció de cafè a tot el món.

L’estudi mostra que els efectes positius combinats dels ocells i les abelles sobre el conjunt de la fruita, el pes de la fruita i la uniformitat de la fruita, factors clau en la qualitat i el preu, van ser més grans que els seus efectes individuals. Sense ocells i abelles, el rendiment mitjà va disminuir gairebé un 25%, valorat en aproximadament 1.066 dòlars per hectàrea.

 

Font de la notícia: Science Daily