facebookPixel Les persones que prenen dos o tres cafès al dia tenen menor risc d’ictus i d’infarts - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
19 d'octubre de 2022 gremicafe

Les persones que prenen dos o tres cafès al dia tenen menor risc d’ictus i d’infarts

Josep Corbella. La Vanguardia

Gran part de l’efecte protector es deu a la cafeïna, però el cafè descafeïnat també aporta beneficis.

Les persones que prenen dues o tres tasses de cafè al dia tenen menor risc de sofrir malalties cardiovasculars que les que s’abstenen de prendre cafè, segons un estudi basat en dades de 449.563 persones del Regne Unit. El màxim benefici s’ha observat en persones que solen consumir el cafè amb cafeïna, però també s’ha vist una reducció de risc en les quals ho prenen descafeïnat. Els qui prenen varietats de cafè molt tenen un risc cardiovascular una mica més baix que els qui prenen cafès instantanis.

La cafeïna no explica tots els beneficis del cafè, conclouen els autors de la recerca, de la Universitat de Melbourne (Austràlia). “El cafè conté més de cent agents biològics diferents”, escriuen en el European Journal of Preventive Cardiology, on han presentat els seus resultats. A més de la cafeïna, conté polifenols i altres micronutrients que “probablement són responsables dels efectes beneficiosos del consum de cafè”.

 

Llegiu AQUÍ l’article sencer de LA VANGUARDIA