facebookPixel Cafès Pont es prepara per millorar la seva presència a Europa i créixer en les àrees de cafè professional i de gran consum - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
30 de novembre de 2022 gremicafe

Cafès Pont es prepara per millorar la seva presència a Europa i créixer en les àrees de cafè professional i de gran consum

 

Set dècades després del seu naixement, el 1952, l’empresa sabadellenca Cafès Pont és avui dia una de les principals empreses torradores i comercialitzadores de cafè a tot l’estat. Compta amb una producció anual d’aproximadament un milió de quilos de cafè i disposa de diverses delegacions a Catalunya, València, Alacant i Mallorca.

Així mateix, l’empresa està iniciant un procés d’internacionalització per tenir més presència a Europa, on ja disposa d’una delegació a Oslo (Noruega) i distribuïdors a Bratislava (Eslovàquia) i Amsterdam (Països Baixos). També està valorant la seva expansió pel continent asiàtic, on la demanda de cafè ha augmentat considerablement en els darrers anys.

Una de les claus del seu èxit ha estat l’aposta ferma per la qualitat del producte. És per aquest motiu que tots els processos de selecció, tast i torrat són rigorosament estudiats: des del contacte directe amb els caficultors en origen, fins a l’arribada del cafè verd a fàbrica, on es fa una curosa selecció, tast i torrat de cada blend, que s’envasa localment perquè no perdi la seva frescor i aroma.

El conseller delegat de Cafès Pont, Raul Pont, també creu que la diversificació de línies de negoci de l’empresa ha estat decisiva pel seu creixement. L’empresa disposa d’una línia professional de cafès per al sector de l’hoteleria i la restauració i una altra per al consum domèstic.

 

Cafès Pont aposta pel cafè en gra, com a alternativa de consum més qualitativa i sostenible

Cafès Pont s’ha enfocat en la comercialització del cafè en gra dins el canal de la gran distribució, on actualment existeix una saturació en l’oferta del cafè en càpsules. “Amb la nostra proposta, oferim al consumidor la possibilitat de què gaudeixi d’un cafè acabat de moldre, conservant tot el seu aroma i característiques organolèptiques, i reduint alhora la generació de residus. Arribem així a un perfil de consumidor més gurmet, més exigent amb la qualitat i també amb més consciència mediambiental”, afirma Raul Pont.

D’altra banda, l’empresa està invertint en línies de cafès ecològics i en envasos reciclables, així com en metodologies sostenibles per a reduir la seva petjada de carboni. Segons Raul Pont “el creixement empresarial ja no es pot concebre sense tenir en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible”. La companyia ha instal·lat plaques fotovoltaiques a la seu i a moltes de les delegacions i està substituint de manera progressiva la seva flota comercial per vehicles híbrids.

Un dels moments més complicats per a l’empresa en els darrers anys ha estat la Pandèmia. La COVID va obligar al tancament de molts establiments de restauració i hoteleria i va provocar un descens de les vendes de cafè professional de gairebé el 50%. El 2021 es va iniciar una recuperació progressiva, que en 2022, tot i obtenir-ne uns bons resultats, s’ha vist desaccelerada per l’increment del preu de les matèries primeres en origen i dels carburants, que afecta el transport marítim.

No obstant això, Cafès Pont mira el futur amb optimisme i amb l’objectiu d’augmentar la seva xifra de clients del canal HORECA, que actualment està entorn els 3000 establiments. També vol potenciar el creixement dins de la Gran Distribució, incrementant la seva presència en grans cadenes de supermercats i millorant la venda de cafè destinat al consum domèstic per Internet.

 

Font notícia i foto: Cafès Pont