facebookPixel El cafè és beneficiós per gairebé tothom (però millor sol i sense sucre) - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
20 de gener de 2023 gremicafe

El cafè és beneficiós per gairebé tothom (però millor sol i sense sucre)

 

Diversos estudis apunten que un consum moderat de cafè s’associa a una menor mortalitat, però pot tenir efectes no desitjats en alguns grups de la població, per exemple en les embarassades.

Segons l’Associació Espanyola del Cafè (AECafè), cada dia bevem al voltant d’uns 65,5 milions de tasses de cafè a Espanya, el 80% amb cafeïna: 46,5 milions a les nostres cases i 19 més en hotels, restaurants i cafeteries. Si incloguéssim a la població infantil, ens surt a 1,4 cafès diaris per habitant, i això que no som els més cafeters: el nostre consum per capita (3,81 kg a l’any) es situa a la meitat del d’Itàlia, Països Baixos i Finlàndia.

Els beneficis del cafè inclouen una reducció de la mortalitat i un menor risc de patir malalties cardiovasculars, diferents tipus de càncer, afeccions neurològiques, metabòliques —com la diabetis tipus 2— i hepàtiques, com la cirrosi. El cafè descafeïnat també presenta les mateixes avantatges; això sí, sigui descafeïnat o no, la millor manera de notar els beneficis d’aquesta beguda s’obtindran prenent-lo sol i sense sucre.

Si bé molts estudis conclouen que el consum moderat de cafè és “més probable que beneficiï la salut, que no pas la perjudiqui”, els seus autors també recorden que la major part dels treballs avaluats són observacionals i que es necessiten assajos clínics sòlids per a comprendre si aquestes associacions són causals. Adverteixen, així mateix, de possibles efectes no desitjats. Per exemple, en el consum durant l’embaràs, podria estar associat al baix pes en néixer, parts prematurs o avortaments.

 

Llegiu la notícia sencera a www.elpais.com