facebookPixel Cafès Tupinamba, ha posat en marxa un projecte d'autoconsum fotovoltaic a la seva fàbrica i oficines centrals a Canet de Mar (Barcelona) per a reduir la seva petjada de carboni - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
15 de febrer de 2023 gremicafe

Cafès Tupinamba, ha posat en marxa un projecte d’autoconsum fotovoltaic a la seva fàbrica i oficines centrals a Canet de Mar (Barcelona) per a reduir la seva petjada de carboni

 

Tupinamba va encarregar a l’empresa Ruano Energia (web / Contacte comercial) la instal·lació de panells solars en la coberta de la seva fàbrica. En total, es van instal·lar 362 plaques solars amb una potència pic instal·lada de 165 KW, la qual cosa s’espera que produeixi un mínim de 251,000 KWH d’electricitat anualment.

En només dos mesos, aquesta instal·lació ha tingut un impacte positiu en el medi ambient:

  • S’ha aconseguit un estalvi estàndard de carbó de 13,98 tones.
  • S’ha evitat l’emissió de 16,6 tones de CO₂
  • S’han plantat l’equivalent a 23 arbres.
  • A més, des de la seva posada en marxa, s’ha aconseguit un estalvi energètic de 35,63 MWh.

Aquest projecte s’ha dut a terme dins del marc del Pla de Sostenibilitat de la companyia, que busca invertir en projectes de sostenibilitat i responsabilitat social en països productors de cafè, promoure el progrés de les comunitats del tercer món, cuidar de les persones i el planeta, i fomentar un estil de vida més saludable i feliç. L’objectiu de Tupinamba és reduir la seva petjada de carboni mitjançant l’optimització dels recursos naturals i l’ús d’envasos i materials 100% reciclables i lliures de plàstic, com les seves càpsules compostables tant per al canal professional com per a ús domèstic.

 

Vegi aquí el vídeo de la instal·lació.