facebookPixel Els beneficis de prendre cafè just abans de fer exercici - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
23 de juny de 2023 gremicafe

Els beneficis de prendre cafè just abans de fer exercici

 

Millorar el rendiment i reduir la percepció de dolor muscular durant l’exercici físic són alguns dels beneficis provats per la ciència sobre el consum de cafeïna abans d’entrenar. Una substància que es consumeix habitualment a Espanya per l’energia i vitalitat que proporciona.

Li preguntem a Andrea Calderón, nutricionista i membre de la Junta Directiva de la Societat Espanyola de Dietètica i Ciències de l’Alimentació (SEDCA), si beure cafè abans d’anar al gimnàs té algun benefici, tal com indiquen alguns experts. “El cafè és una beguda saludable, i per a qui li agradi, pot ser una bona opció beure’l abans de fer exercici, ja sigui càrdio o de força, perquè ens ajuda a activar-nos i a rendir una mica millor”.

Què passa si prenc cafè i faig exercici?

La Societat Internacional de Nutrició Esportiva es posiciona i ho fa a favor. Després d’una avaluació crítica de tots els estudis disponibles sobre els efectes de cafeïna a l’exercici físic, aquests són tres dels grans beneficis corroborats per la ISSN.

1. Ajuda a la concentració i els reflexos. Les dosis moderades de cafeïna milloren les funcions cognitives com l’atenció i la vigilància durant l’exercici físic. Mantenir-nos enfocats i ser més conscients dels moviments ens pot oferir més seguretat durant els exercicis.

2. Augmenta la resistència en exercicis aeròbics: millora la velocitat de moviment i la força en sessions de càrdio. A més, es potencia el rendiment a l’hora de córrer, saltar o llençar objectes, per exemple.

3. Redueix la sensació de fatiga. La cafeïna augmenta l’energia percebuda i disminueix, o retarda la fatiga subjectiva.

 

Llegeix la notícia sencera a www.20minutos.es