facebookPixel Uns estudis revelen qui ha de deixar de beure cafè - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
11 d'agost de 2023 gremicafe

Uns estudis revelen qui ha de deixar de beure cafè

 

Dos estudis demostren que el consum moderat de cafè pot ser beneficiós per a la majoria de les persones.

Un dels estudis “va constatar una major longevitat associada al consum de cafè”, segons el citat article, alguna cosa que es manifestaria més clarament entre persones de més de 54 anys.

Un estudi diferent del CIBERESP també conclou que existeixen beneficis en dones i persones majors de 60 anys amb hipertensió, obesitat o diabetis que prenen dues o més tasses de cafè al dia.

Cal tenir en compte que es recomana consumir-ho sense sucre i sense llet i que, en qualsevol cas, hi ha els qui podrien experimentar efectes secundaris o tenir contraindicacions, principalment, si hi ha presència de cafeïna en el qual es pren. Per això, haurien d’anar amb compte els següents grups de persones: Persones que són sensibles a la cafeïna; Dones embarassades i Persones que prenen uns certs medicaments.

Segons l’Associació Espanyola del Cafè (AECafé), els espanyols beuen 65,5 milions de tasses diàries, el 80% d’elles amb cafeïna. En general, es recomana el consum moderat de cafeïna, que es considera un consum de fins a tres tasses al dia.

 

Llegeix la notícia sencera a www.elperiodico.com