facebookPixel El cafè latte, amb unes gotes d’aiguardent triomfa a la Xina. - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
25 de setembre de 2023 gremicafe

El cafè latte, amb unes gotes d’aiguardent triomfa a la Xina.

Luckin Coffee s’ha unit amb Kweichow Moutai, fabricant del licor tradicional xinès baijiu, per a una oferta inusual: cafè amb llet alcohòlic.

La popular cadena de cafè xinesa Luckin Coffee va llançar dilluns l’anomenat “latte amb gust de salsa” amb un  “xorret” de licor per 38 iuans (5,20 dòlars). La “salsa” del nom és una referència aparent a les notes lleugerament salades del licor baijiu de Moutai que alguns bevedors han comparat amb la salsa de soja.

La nova beguda es va convertir ràpidament en un tema candent a les xarxes socials xineses, amb molts usuaris que es preguntaven si era segur consumir-la en moviment. La pregunta “Podem conduir un cotxe després de beure aquest cafè Moutai?” va ser el tema número u de la xarxa social Weibo dilluns, amb 430 milions de visualitzacions.

El Baijiu és una beguda xinesa, destil·lada de cereals (sorgo o arròs) amb un grau alcohòlic entre el 35% i el 60%. Els xinesos tradicionalment serveixen el baijiu sense mesclar i a temperatura ambient. El Baijiu és el licor més venut del món.

PODEU LLEGIR LA NOTÍCIA ORIGINAL A:

https://edition.cnn.com/2023/09/04/business/china-moutai-luckin-liquor-latte-launch-intl-hnk/index.html

https://www.reuters.com/business/retail-consumer/chinas-luckin-sells-54-mln-moutai-alcohol-infused-lattes-day-2023-09-05/