facebookPixel Els futurs del cafè repunten amb força tant a Londres com a Nova York. - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
6 de novembre de 2023 gremicafe

Els futurs del cafè repunten amb força tant a Londres com a Nova York.

La baixada de les exportacions d’aràbica de Brasil i de robusta de Vietnam i d’altres països productors en pot ser la causa.

Els inventaris de cafè aràbica, monitoritzats per ICE, van caure, dimarts, fins al mínim d’un any de 389.138 sacs, a prop del mínim dels 23 anys registrat en 382.695 sacs el 3 de novembre de 2022. Els inventaris de cafè robusta, monitoritzats per ICE, es van situar en 3.953 lots lleugerament per sobre del rècord a la baixa.

MILÀ – Els preus dels futurs del cafè aràbiga a Nova York van repuntar amb força ahir amb una oferta ajustada i amb accions certificades gairebé rècord. El contracte principal per al lliurament de desembre va registrar un guany de 820 punts per assolir un màxim d’una setmana de 167,30 cèntims per lliura. Els futurs del cafè Ice Robusta per al lliurament de gener es van recuperar dels mínims de dilluns i van tancar a 2.366 dòlars la tona mètrica.

Dimarts, els inventaris de cafè aràbiga van caure al mínim d’un any de 389.138 sacs, a prop del mínim dels darrers 23 anys, registrat en 382.695 sacs el 3 de novembre de 2022.

Els inventaris de cafè robusta es van situar en 3.953 lots dimarts, lleugerament per sobre del mínim històric del contracte de 3.374 lots registrat el 31 d’agost.

Els distribuïdors van assenyalar que la prima del primer mes al contracte de març a Nova York s’estava ampliant a causa de l’estanquitat dels subministraments.

Cecafe va informar l’11 d’octubre que les exportacions de cafè aràbica de setembre del Brasil van caure un 20% interanual fins als 2,4 milions de bosses, la més baixa d’aquest mes en 6 anys.

Els distribuïdors també van dir que la propera nova collita al principal productor de Robusta, Vietnam, ha ajudat a limitar els guanys al mercat de Londres.

 

Podeu llegir la notícia sencera aquí.